Gemeente Buren



Einde zomertour burgemeester Tammes

De zomertour van burgemeester K.C. Tammes is afgelopen. In de maanden juli en augustus bezocht de burgemeester inwoners van zijn gemeente. Het initiatief wordt volgend jaar herhaald.

In de maanden juli en augustus is zijn agenda minder rijkelijk gevuld. Burgemeester Tammes vindt het dan een uitgelezen moment, om naar zijn inwoners te gaan. Onder het motto de burgemeester komt naar u toe legt hij huisbezoeken af. Inwoners moeten vooraf wel even een afspraak via het bestuurssecretariaat van de gemeente maken.

Dit jaar namen 25 inwoners de moeite, om die afspraak te maken. De burgemeester bezocht ze allemaal. Hij realiseert zich, dat het niet altijd mogelijk is een directe oplossing te bieden.

Soms volstaat een luisterend oor, in andere situaties treedt de burgemeester als intermediair op naar zijn eigen gemeentelijke of een externe organisatie. Zijn bedoeling is uitdrukkelijk niet om leden van de gemeenteraad en/of zijn wethouders voor de voeten te lopen.

De burgemeester volstaat niet alleen met het voeren van de gesprekken. De onderwerpen die hij met zijn inwoners bespreekt zet hij zelf uit onder zijn ambtenaren. De burgemeester staat erop, dat er werkelijk iets met klachten, wensen of suggesties van de inwoners gebeurt. De secretaresses nemen zijn taak over en zien erop toe, dat er reacties worden opgesteld en verzonden.

De zomertour past in de duale houding om de binding met de inwoners van de gemeente Buren nog verder te versterken.