Ingezonden persbericht

-PERSBERICHT-

CENTRIC VERKOOPT HERMAN BROOD PC VOOR STICHTING VIAFRICA

Opbrengst beschilderde computer voor het goede doel

IJsselstein, 09 September 2006. - Centric Managed ICT Services verkoopt via kunststichting Metzemaekers een beschilderde PC van Herman Brood. De kast, toetsenbord en monitor staan ter bieding in Oirschot opgesteld tot en met 1 november. De opbrengsten komen geheel ten goede van de stichting Viafrica. Ook stichting Wilde Ganzen speelt hierbij een grote rol. Deze stichting geeft nog eens een premie van 70% over elke geschonken euro.

Herman Brood heeft in 2000 een bijdrage geleverd aan een grootschalige wervingscampagne van Centric: 'De IT-wereld kent al genoeg grijze muizen'. In het kader van deze campagne reikte Centric computermuizen, met Herman Brood opdruk, uit aan sollicitanten. Daarnaast beschilderde Herman Brood speciaal voor Centric twee pc's. Eén pc is nog in het bezit van Centric en wordt nu geveild.

Als ICT-dienstverlener onderkent Centric, net als stichting Viafrica, het belang van ICT buiten de westerse samenleving. De ontwikkelingen in westerse samenleving nemen een vlucht, terwijl veel Afrikaanse landen juist aan het begin staan van het gebruik van ICT-toepassingen. Stichting Viafrica ondersteunt onderwijsorganisaties in Afrika bij het gebruik en beheer van ICT. Momenteel richt Viafrica zich op een aantal projecten in Tanzania, Uganda en Kenia waarmee middelbare scholen in staat worden gesteld op effectieve wijze ICT in hun schoolsystemen te integreren. Hans Schrijver, Algemeen Directeur bij Centric Managed ICT Services, juicht dergelijke projecten toe: "Ook al is Centric Benelux georiënteerd, we zijn altijd begaan met de ontwikkeling van ICT in de wereld". De Herman brood PC is tot en met 1 november iedere zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur te bezichtigen bij Kunststichting Metzemaekers aan de De Moriaan 9 in Oirschot.