KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

9-9-2006

Team Roos Henry Lloyd en team Gaston Loos door naar finale

Onder ideale omstandigheden zijn vandaag de twee halve finales gevaren voor het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen. Het grote aantal bezoekers heeft vanaf de Delta Lloyd Pier op de Hiswa te Water de twee halve finales vol spanning kunnen aanschouwen.

Bij de eerste wedstrijd voor de halve finale tussen Kristen Groeneveld en Gaston Loos ging de winst voor de eerste race naar Team Gaston Loos met zijn bemanning Gideon Mastenbroek en Edgar Westerhuys. In deze race won Kirsten de start, maar al gauw nam het team van Gaston Loos de leiding. De tweede wedstrijd kreeg het team van Gaston Loos voor de start een penalty. Kirsten Groeneveld startte ook nog als eerste, en gaf deze voorsprong ook niet meer uit handen. Dit bracht de stand op
1-1. De laatste wedstrijd zou de beslissende zijn. De start werd gewonnen door het team van Gaston Loos. De harde wind en de vele overstag manoeuvres, maakten het zeilspet tot een spektakel voor het publiek. Uiteindelijk heeft het team van Gaston Loos als eerste de finish behaald en hiermee zichzef gekwalificeerd voor de finale van het NK Matchracen 2006.

Bij de tweede wedstrijd voor de halve finale tussen Richard Rot en Jelle Roos was de winst voor de eerste race voor het team van Richard Rot. Jelle maakte een te vroege start, een protest tegen het comité volgde, maar veranderde niets aan de uitslag. De tweede race begon direct vol spanning. Het team van Richard Rot kreeg een penalty vanwege te laat uitwijken. Uiteindelijk had Jelle Roos bij start een voorsprong van drie bootlengten en heeft deze in de wedstrijd alleen maar vergroot. Zij hebben deze race dan ook gewonnen. Ook hier kwam de stand op 1-1 en moest de laatste wedstrijd de beslissende zijn voor wie morgen de finale zal gaan varen. De derde race was zeer spannend. Beide teams waren erg scherp bij de start en zaten elkaar continu op de hielen. Na de start lag het team van Jelle Roos en zijn bemanning Frans Hin en Maarten Innemee net voor. In het laatste kruisrak kwam Richard Rot erg dichterbij en er ontstond een overstag duel. Al met al heeft het team van Jelle Roos als eerste de finish weten te behalen en zich hiermee ook gekwalificeerd voor een finaleplek voor het Delta Lloyd NK Matchracen 2006.

Morgen, 10 september, vanaf de Hiswa te Water op de pier wordt om 13.00 uur gevaren om de 3e en 4e plek. De Finale zal om 14.00 uur van start gaan.

Internetadres: www.watersportverbond.nl/matchracen
E-mailadres:matchracen@watersportverbond.nl