KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

9-9-2006

Brons voor Klaartje Zuiderbaan en haar teamleden bij ISAF NATIONS CUP

Klaartje Zuiderbaan heeft met haar teamleden de derde plaats behaald op de ISAF Nations Cup in Ierland. De wereldtopmatchracers lieten een spannende halve finale zien in deze belangrijke landenwedstrijd van het matchracen. Het goud was voor Frankrijk, zilver voor Denemarken en brons voor de Nederlandse zeilsters met stuurvrouw Klaartje Zuiderbaan en bemanningsleden Nanda Nengerman, René Groeneveld en Trijntje Zuiderbaan. Australië behaalde de vierde plaats.

De halve finale
Het is jammer dat we de halve finale verloren hebben, aldus Klaartje. We hebben een paar kleine foutjes gemaakt. Maar Frankrijk is wel de terechte winnaar. Gelukkig hadden we genoeg vechtlust toen we voor de derde en vierde plaats moesten zeilen en met 2-0 wonnen we van Australië. Hoewel Klaartje niet helemaal tevreden is over de eigen prestatie, is ze wel enthousiast over de wedstrijden die in de halve finale gevaren zijn: het was superspannend met veel penaltys en gave boeisituaties; echt geweldig om naar te kijken.

Einde van het Matchrace seizoen 2006
Voor Klaartje Zuiderbaan en haar bemanningsleden zit het Matchrace seizoen er nu op. Op de vraag wat er nu gaat gebeuren, kan Klaartje nog geen antwoord geven: Het spelletje Matchracen is het allerleukste zeilspelletje wat er is en we gaan zeker door. Maar deze winter gaan we ons beraden hoe we in 2007 verder gaan. Het moeilijkste is de bemanningssamenstelling. Dit jaar hebben we met veel Nederlandse zeilsters in wisselende samenstellingen gevaren. De ene keer zitten we bijvoorbeeld in een J24 met vier bemanningsleden, maar soms zit je ook met zijn zessen in andere boten. Dat maakt het lastig om met een vast team te varen. Daarnaast werken en studeren we allemaal. Deze winter willen we wel veel trainen en het is fijn dat in Nederland het matchracen steeds populairder wordt zodat we hopelijk ook in Nederland met goede zeilers kunnen trainen.

Internetadres: www.matchrace.ie
E-mailadres:yvonne.vlek@watersportverbond.nl