Ingezonden persbericht


Persbericht

Zondag 10 september Hopoogst in Reijmerstok

De Milieufederatie Limburg, IVN Gulp en Geul en de Gulpener Bierbrouwerij organiseren op zondag 10 september het Hopoogstfeest in het Zuid-Limburgse Reijmerstok. Zij willen met deze feestelijke gebeurtenis laten zien dat ondernemen goed kan samengaan met de zorg voor natuur en milieu. Daarnaast willen ze laten zien dat het Limburgse land vele mooie dingen te bieden heeft! Het hopoogstfeest duurt van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Wat is er te zien en te beleven?


. Een wandeling in de heuvels en langs de hopvelden, waar de medewerkers van de Gulpener hop aan het oogsten zijn. De wandelingen worden verzorgd door deskundige IVN gidsen, die het gebied op hun duimpje kennen.
. Een groene markt met diverse 'groene' organisaties, zoals Staatsbosbeheer, Mergelwind, Limburgs Landschap, VELT, Milieufederatie Limburg en IVN Gulp en Geul. Zij presenteren zich aan het publiek en laten allerlei moois zien en proeven.
. Workshops bloemschikken met hop. De workshops worden verzorgd door Bloemboetiek 't Blumke en vinden de hele dag plaats.
. De medewerkers van de Bisschopsmolen laten zien hoe ze van het oergraan spelt op ambachtelijke wijze brood bakken.
. Limburgse muziek in de feesttent.

. Een film over het bierbrouwproces.

Uiteraard kan er ook allerlei lekkers geproefd worden!

De geoogste hop wordt gebruikt voor de productie van het bier van de Gulpener Bierbrouwerij. Hop is een belangrijke grondstof bij de bierbereiding, naast water, mout, gist en natuurlijk het geheim van de brouwer. De Gulpener Bierbrouwerij gebruikt milieuvriendelijk geteelde producten afkomstig van boeren uit de regio.

De Milieufederatie Limburg, IVN Gulp en Geul en de Gulpener Bierbrouwerij zien u graag op 10 september in Reijmerstok!

zie ook:

http://www.gulpener.nl/

---- --