Ingezonden persbericht


persbericht

Hilversum, 24 augustus 2006

bnn brengt documentaire: loose change 2

Al bijna 5 jaar groeit op internet de groep 'nonbelievers', die stelt dat de Amerikaanse regering zelf verantwoordelijk is geweest voor het ineenstorten van de WTC-torens en de aanval op het Pentagon. Drie Amerikaanse jongeren maakten een documentaire over dit onderwerp: Loose Change 2. BNN zendt deze documentaire 10 september van 23.40 uur tot 01.00 uur uit op 3.

In de documentaire komen stellingen naar voren als: De negentien kapers konden helemaal niet vliegen, de WTC-torens zijn opvallend snel ingestort en vielen recht omlaag en het gat in het Pentagon is te klein voor een passagierstoestel.'' De stellingen worden onderbouwd door fragmenten van CNN, waarin een reporter zegt dat hij ter plaatse geen enkele aanwijzing ziet dat een vliegtuig in het Pentagon is gestort, of door tientallen getuigenissen van mensen die explosies in het WTC hebben gehoord die niet door de neergestorte vliegtuigen kunnen zijn veroorzaakt.

Voorzitter Laurens Drillich: BNN zendt de documentaire uit omdat er veel om te doen is, niet omdat we er per definitie mee eens zijn. Het is een intrigerend document, dat goed gemaakt is en veel vragen oproept. Iedereen die de film op internet gezien heeft praat er over en kranten en tijdschriften schrijven over de controverse. Hoog tijd voor een tv-vertoning, dus.

Meer informatie: BNN Communicatie
Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam