Ingezonden persbericht


Persbericht, 28 augustus 2006 2006/29

DAME FLIRT MET GODIN

Najaarsevenement Citroën ID/DS-Club in het Zuiderzeemuseum

Op 10 september vindt in het Zuiderzeemuseum het najaarsevenement van de Citroënclub plaats genaamd: 'Dame flirt met godin'. In het sfeervolle buitenmuseum stellen leden van de ID/DS-Club authentieke Citroëns tentoon. Deze prachtige oldtimers passen uitstekend in het straatbeeld van het Zuiderzeemuseum. De Citroëndag is niet alleen leuk voor leden van de Citroënclub, maar voor iedereen.

In de tijd dat de vissers uit Enkhuizen nog uit volle borst hun zeemansliederen zongen en de touwslager de trossen en scheepstouwen nog met de hand draaide, legde ontwerper André Lefebvre de laatste hand aan een majestueuze Citroënauto: de Traction. Het was de tijd dat autoŽs nog waren voorbehouden aan artsen en directeuren en het kwam voor dat het hele dorp uitliep om het glimmende nieuwe wonder het dorp te zien binnenrijden. Deze tijd herleeft op zondag 10 september in het Zuiderzeemuseum, waar u in de sfeervolle straten van het buitenmuseum deze klassieke Citroëns kunt bewonderen. ZoŽn 20 jaar later ontwierp Lefebvre de Citroën ŽLa DeèsseŽ. Ondanks het feit dat autoŽs al wat meer gemeengoed waren, sloeg het ontwerp van deze Citroën bij de eerste presentatie in Parijs in als een bom en stonden velen zich te vergapen aan dit zeer vooruitstrevende brok design en techniek. Op het najaarsevenement voor bezitters en bewonderaars van deze bijzondere auto's herleven oude tijden.

Informatie en openingstijden

De Citroëndag vindt plaats op zondag 10 september in het Zuiderzeemuseum. Het gehele museum is tot en met 29 oktober van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur geopend. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt E 11,50 en voor kinderen E9,00. Kijk voor meer informatie op www.zuiderzeemuseum.nl.
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht