Sterrenwacht Sonnenborgh


Uitfeest zondag 10 september 2006, 11.00 - 17.00 uur

Gratis toegang

Welke dreiging loert er vanuit de ruimte? Bezoek de tentoonstelling 'Dreiging uit de ruimte' en ontdek tijdens de lezingen hoe groot de kans is om door een meteoriet geraakt te worden of welke dreiging de zon uitstraalt.

Je kunt ook een kijkje nemen door de telescopen of van alles doen en ontdekken over het weer, de zon en tijdmeting. Of een reis maken door de tijd en het 16e eeuwse bastion beleven met zijn dikke muren en een echt kanon. 11:00-17:00 uur Sterrentocht - doorlopend
Zoek je weg door de sterren! Lees de tijd af aan de nachtelijke hemel, onderzoek waar de zon uit bestaat en ontdek alles over meteorieten. Speurtocht voor kinderen van 6 - 12 jaar. 14:00 en 16:00 uur - Als de hemel op ons hoofd valt Lezing voor iedereen vanaf 10 jaar
Regelmatig berichten de media dat de aarde in de nabije toekomst mogelijk wordt getroffen door de inslag van een grote klomp steen of ijs uit de ruimte. Hoe reeel is deze dreiging uit de ruimte en wat zullen de (wereldwijde) effecten zijn op het klimaat en het leven op aarde? Deze lezing sluit nauw aan bij de tentoonstelling 'Dreiging uit de ruimte' in Sonnenborgh.

13:00 en 15.00 uur- Kosmische dreiging?
Lezing voor iedereen vanaf 10 jaar
Welk gevaar ligt er op de loer vanuit de ruimte? Hoe bedreigend is de zon? Ontdek wat zonnevlekken en zonne-uitbarstingen zijn en welke gevaren ze voor ons op kunnen leveren.