Ingezonden persbericht


Delft spettert!

Minder wateroverlast en een betere waterkwaliteit in Delft en Delfland. Hoe de gemeente Delft en Hoogheemraadschap van Delfland dat aanpakken, is te zien in de gezamelijke tentoonstelling Delft spettert! in het Natuur- en milieucentrum De Papaver. De tentoonstelling wordt zondag 10 september om 13.30 uur feestelijk geopend en is daarna tot en met zondag 7 januari 2007 te bezoeken. De tentoonstelling is onderdeel van het waterjaar, waarbij veel activiteiten rondom water zijn georganiseerd.

In Nederland regent het, zeker de laatste tijd, veel en hard. In Delft hebben we al met de gevolgen te maken gehad: ondergelopen straten, viaducten en kelders. Delft spettert! laat zien welke middelen in Delft en Delfland worden ingezet om wateroverlast tegen te gaan en de waterkwaliteit te verbeteren. Ook worden in de tentoonstelling de waterprojecten toegelicht die de komende jaren worden uitgevoerd in Delft. Zo gaat Delft spettert! in op de afsluiting van de grachten in de oostelijke binnenstad, de aanleg van natuurvriendelijke oevers en het vasthouden van water in zogenaamde gebiedseigen watersystemen tijdens periodes waarin het minder regent.

Naast informatie over het water in Delft wordt u op een leuke en interactieve manier meegenomen op ontdekkingsreis. U komt te weten in welke vormen water voorkomt op de aarde, uit hoeveel water een mens maar ook een worm bestaat en dat er ook onder waterdieren snorkelaars te vinden zijn. Ook kunt u nagaan hoeveel water we per dag gebruiken en hoe u water en geld kunt besparen. In een grote opstelling van maar liefst 300 monsterflessen uit het laboratorium van Delfland ziet u hoeveel liters water de gemiddelde Nederlander verbruikt bij alledaagse handelingen.

De tentoonstelling Delft spettert! is te zien van 10 september 2006 tot en met zondag 7 januari 2007. De openingstijden van De Papaver zijn van maandag tot en met vrijdag 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Zaterdag is het centrum gesloten.

U bent van harte welkom op de opening van Delft spettert! op zondag 10 september om 13.30 uur in Natuur- en milieucentrum De Papaver, Korftlaan 6, in Delft.