Digitale Gemeente Houten

Sherpa Steps naar het fort Tull en 't Waal

TULL EN 'T WAAL - Op zondag 10 september is er een bijzonder optreden in het fort Werk aan de Korte Uitweg. Daar is een optreden van Sherpa Steps, bekend van filmmuziek en bijzondere bijdragen. Het optreden is op zondagmiddag 10 september om 14 uur en voor iedereen toegankelijk.

Sherpa Steps bestaat voor die gelegenheid uit Jan Cremers (klarinetten), Dick van Ingen (euphonium), Lex de Wolf (altsaxofoon) en Satter el Saadi (percussie). Eerder heeft Jan Cremers voor dit kwartet een compositie geschreven. Filmmuziek die als soundtrack is gebruikt voor de documentaire Nimba Temba Sherpa, over de leefwereld van een ervaren Nepalese berggids. Naast muziek uit deze film brengt Sherpa Steps ook sfeervolle muziek, gebaseerd op niet-westerse traditionals. Het publiek kan genieten van een bijzonder gezelschap, een ongebruikelijke muzikale combinatie en met Satter al Saadi als uitzonderlijk percussionist.

Het optreden op zondag 10 september om 14 uur is het onderdeel "het fort als podium", het thema van de Fortenmaand. Het fort Werk aan de Korte Uitweg is ieder weekeinde open van 11 tot 17 uur, bij goed weer ook op de woensdagmiddag. Na ieder optreden gaan wij rond met een soldatenhelm of een soldatenkoffiepot om geld op te halen voor de artiesten. Het fortpodium is vooral geschikt om als amateur-groep, actief in de gemeente Houten, ervaring op te doen (info via wkuwku@zonnet.nl) Het fort ligt aan de Lange Uitweg 42-a in Tull en 't Waal (nabij Fort Honswijk), aan de ANWB-fietsroute Waterlinie) en is uitsluitend per fiets bereikbaar. Het fort uit 1877 is ook van binnen te bekijken, waar de tekenaar Lex Tempelman een fortententoonstelling heeft gemaakt over de Stelling van Honswijk. Meer informatie over de fortenmaand is te vinden op www.fortenmaand.nl en via www.hollandsewaterlinie.nl