Gemeente Enschede

Zuid kleurt de stad in de Twentehallen/10 september 2006

dinsdag 05-09-2006

De eerste cultuurdag van de tweede editie van het festival Zuid kleurt de stad op 16 juli jl. was zeer geslaagd. Ruim 500 bezoekers, waaronder 75 kinderen wisten op deze zonovergoten dag de schaduwrijke Twentehallen te vinden. Op zondag 10 september vindt de tweede cultuurdag van dit jaar plaats van 11.00 tot 17.00 uur. In de Twentehallen is van alles te beleven op het gebied van zang, dans, sport en kunst.

Vorig jaar is de aftrap gegeven voor Zuid kleurt de stad; dit jaar is de opzet iets anders. De inhoud is hetzelfde: een braderie die bol staat van dans, muziek, workshops, 'martial arts,' theater, koren, kunst, demonstraties, proeverij, mode, snuisterijen, presentaties en een infomarkt. De coördinatie is in handen van de Twentehallen. Er wordt samengewerkt met Alifa - Stichting Welzijn Enschede. De opdrachtgever is Stadsdeel Zuid.

Afwisselend programma
Er is van alles te beleven op het gebied van kleinkunst, tradities en doe- activiteiten. Een breed scala voor jong en oud, families en dagjes publiek. Dit alles in een gezellige vakantiesfeer. Invloeden van ver over onze grenzen ontbreken niet. Natuurlijk worden de typische Nederlandse gebruiken hierin ook vertegenwoordigd. Inmiddels hebben zich diverse verenigingen aangemeld om het programma in te vullen. Een buikdanseres, diverse popbands, Afrikaanse en Hindoestaanse groepen, dansgroepen, kunst en een circus ontbreken niet.

Mis het niet en kom zondag naar de Twentehallen. Entree: volwassenen EUR 2 en kinderen tot 12 jaar EUR 0,50.

Twentehallen Enschede
De Reulver 120
www.twentehallen.nl
www.enschede.nl (Stadsdelen, Stadsdeel Zuid)


---