Ingezonden persbericht


persbericht

'Leidseplein live 2006' in de ban van coverbands

Op zondag 10 september staat het vermaarde Leidseplein in Amsterdam volledig in het teken van live muziek. 'Leidseplein LIVE' wordt voor de vierde keer georganiseerd en is uitgegroeid tot een begrip in de Amsterdamse evenementenwereld.

De organisatie dit jaar is in handen van Dommelsch Clash of the Cover Bands, de grootste landelijke competitie voor de betere coverbands van Nederland. Door de honderden competitierondes en de duizenden bands die zich jaarlijks inschrijven, heeft 'Dommelsch Clash' het beste overzicht van de stand van zaken in de wereld van de coverbands. 'Toen de initiatiefnemers (Belangenvereniging Horeca Leidsebuurt) besloten dit jaar de focus op herkenbare en kwalitatieve cover muziek te richten, was de link met 'Dommelsch Clash' dan ook snel gemaakt', aldus John Van den Borne, de grote man achter Dommelsch Clash of the Cover Bands. 'We kunnen trots stellen dat we het neusje van de zalm kunnen presenteren deze editie van 'Leidseplein LIVE'. Eén groot feest der herkenning!'

De line-up staat inderdaad bol van diversiteit, er is voor iedereen wat wils. Om 13:00 uur wordt het spits afgebeten door de Rock 'n Roll band The Full Minties, finalist van The Clash of the Cover Bands in Paradiso in seizoen 2004. Het repertoire, dat stevig is verankerd in de Rock 'n Roll van de jaren vijftig en zestig, wordt door The Full Minties vol harmonieuze hoogstandjes en enthousiasme gebracht. De bandleden voeren schijnbaar onvermoeibaar choreografieën uit en werken op je lachspieren met hun droge humor.

Om 14:30 uur is het tijd voor ¿Qué Pasa?, een 13-mans Rock, Soul, Blues en Pop coverband. De band bestaat uit een complete ritme-sectie, twee zangeressen, een zanger en een unieke blazersgroep van maar liefst zeven personen! ¿Qué Pasa? Verzorgde reeds een aantal keren het voorprogramma voor 'Night of the Proms' in Ahoy in Rotterdam.

Na het optreden van ¿Qué Pasa? is het om 16:00 uur tijd voor de grote winnaar van 'The Clash of the Cover Bands Award 2005': Big Apple. Big Apple bestaat louter uit muzikanten die hun sporen in de muziek reeds ruimschoots verdiend hebben. Deze band onderscheidt zich van andere bands in het Top-100-circuit door hun eigenwijze interpretaties en dynamische performance, in combinatie met absoluut topniveau.

Om 17:30 uur maakt de coverbandsensatie van Noord-Holland zijn opwachting op het Leidseplein: Band Over Baby. Deze 5-mans Rock/Rock 'n Roll band zal zoals gebruikelijk de planken van het podium testen met hun energieke live show, beleving en verrassende repertoire. Van Chuck Berry tot Kane, van Don McClean tot Gavin DeGraw, elk nummer dat Band Over Baby aanraakt verandert terstond in puur goud!

Ook de legendarische Blues Brothers maken hun opwachting op 10 september op het Leidseplein. The Blues Brothers & Band starten om 19:00 uur en deze unieke formatie van enthousiaste musici heeft maar één gezamenlijk doel: het vertolken van de echte Blues Brothers-muziek, van hun live-shows en natuurlijk uit de overbekende film. Met klassiekers als Gimme Some Lovin', Everybody Needs Somebody To Love en She Cought The Katy is succes verzekerd! Niet alleen muzikaal, maar ook visueel dé No. 1 Blues Brothers show van Nederland.

De volgende band, Cold-Sweat, die om 20:30 uur optreedt, maakt in het huidige seizoen van Dommelsch Clash of the Cover Bands furore. Cold-Sweat is een energieke coverband die sinds 2003 diverse podia verovert met Soul-, Funk- en Disco-covers. Stilstaan gaat absoluut niet bij de nummers van o.a. Prince, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Tina Turner, allen nét even anders door de unieke Cold-Sweat-sound. Let vooral op de vocale hoogstandjes!

Het 'Leidseplein LIVE'-spektakel wordt om 22:00 uur afgesloten met een optreden van de Public's Favourite van The Clash of the Coverbands 2005: Vanavond Niet, Schat!. Deze opmerkelijke band brengt een unieke mix van Nederpop- en feestmuziek. Na een zorgvuldige selectie is het een bloemlezing uit 30 jaar Nederlandse pophistorie geworden. Vanavond niet, Schat! zorgt voor een feestelijke en spectaculaire afsluiting van deze 'Leidseplein LIVE 2006'.

'Leidseplein LIVE' begint dus om 13:00 uur, en eindigt om 23:00 uur en wordt u GRATIS aangeboden door Dommelsch Clash of the Cover Bands en Belangenvereniging Horeca Leidsebuurt. Tussen alle acts door verzorgt een DJ opzwepende pauzemuziek, waardoor er continu 10 uur lang iets te beleven is op het plein. Het belooft dus een energieke en feestelijke dag te worden. Kortom, het Leidseplein is op zondag 10 september absoluut 'the place to be' voor iedereen die van gezelligheid en live-muziek houdt! Meer informatie over het evenement en de optredende artiesten is na te lezen op www.dommelschclash.nl.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie over het evenement zelf, kunt u contact opnemen met de initiatiefnemer en organisator van 'Dommelsch Clash of the Cover Bands' John Van den Borne. Hij is bereikbaar via info@dommelschclash.nl of 06-53946173.

---- --