Gemeente Oisterwijk



FEEST!

Van monument naar monument: Feest!

Op zondag 10 september zetten 14 monumenten in Oisterwijk en Moergestel van 11.00 tot 15.30 uur hun deur voor u open! Ze hebben allen een raakvlak met het thema van de 20^ste landelijke Open Monumentendag: Feest! Bij de monumenten is steeds iemand aanwezig die u meer vertelt over de cultuurhistorie van het monument.

Programmaboekje

U kunt het programmaboekje met de plattegrond vanaf zaterdag 2 september halen bij het gemeentekantoor, de VVV en de bibliotheek in Oisterwijk en de bibliotheek in Moergestel. Óf tijdens de Open Monumentendag vanaf 11.00 uur bij alle opengestelde panden of bij het Raadhuis aan De Lind in Oisterwijk of Herberg De Veerkes aan het St. Jansplein in Moergestel.

Welke monumenten kunt u bekijken?

Oisterwijk


· De Drye Swaentjes, De Lind 42


· Bevrijdingseik, Willemseik en Lindeboom op De Lind


· H. Joanneskerk en de Pastorie aan De Lind 52


· Schoolstraat in Oisterwijk


· Deel van de Koninklijke Verenigde Leder B.v. (KVL) in de Almystraat 14


· Pand aan de Kerkstraat 122


· Sint Petruskerk, Kerkplein


· Protestantse kerk, Kerkstraat 64


· Natuurtheater Gemullehoekenweg 147


· De grote villa van de Hondsberg, Hondsberg 5.

Moergestel


· Het Broothuys, Oirschotseweg 11


· Herberg De Veerkes St.Jansplein


· Auberge De Man, St. Jansplein


· Buitenkant van de kerk St. Jans Onthoofding

Activiteiten jeugd

Met de deelname aan de Open Monumentendag zijn prijzen te winnen voor het hele gezin. Er is een prijsvraag opgesteld gericht op kinderen van de basisschool. De vragen hebben betrekking op de monumenten die je die dag bezoekt. Bij elk monument kan je een vraag beantwoorden. Hoe meer vragen goed, hoe meer kans op n prijs! Doe mee en kom die dag om 15.45 uur naar de prijsuitreiking bij De Hondsberg in Oisterwijk. Circus Allez-hop is hier ook aanwezig om de kinderen iets te leren over het circusleven (15.00-17.00 uur)!

Voor jongeren tussen de 10 en de 18 jaar is er een landelijke fotowedstrijd. Deelnemers kunnen zelf foto's insturen. voor meer informatie zie www.openmonumentendag.nl.

Uitreiking Oisterwijkse Monumentenprijs

Eén van de hoogtepunten is de uitreiking van de Oisterwijkse Monumentenprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een eigenaar van een rijks- of gemeentelijk monument of een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze ingezet heeft voor het behoud van monumenten in de gemeente Oisterwijk. Om 16.00 uur reikt burgemeester Kortmann de prijs uit in de villa van de Hondsberg. Iedereen is van harte welkom!

Tot ziens in dé Parel van Brabant!

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl