Ingezonden persbericht


Stadsherstel Amsterdam N.V.
50 jaar

In de afgelopen maanden is het bij de kerk gelegen muziekkoepeltje van Schellingwoude door Stadsherstel zo'n twaalf meter verplaatst en vervolgens gerestaureerd. De verplaatsing was noodzakelijk vanwege de vlak daarbij geplande woningbouw. Stadsherstel restaureerde eerder de kerk en herbouwde vervolgens het naastgelegen zogenaamde dronkemanskot.

Tot het begin van dit jaar stond het muziekkoepeltje er kommervol bij. Op initiatief van de familie Takken, die naast de kerk woont, overlegde Stadsherstel met het Stadsdeelbestuur om te komen tot verplaatsing en restauratie van dit mooie gebouwtje.

De restauratie is inmiddels voltooid. Graag willen wij bij dat heugelijke feit stil staan. Het lijkt ons een goed idee dit tijdens de Open Monumentendagen te doen, die dit jaar als thema 'feest' hebben.

Op zondagmiddag 10 september om 15.00 uur zal de officiële ingebruikneming plaatsvinden, uiteraard met muziek. Wij hebben de wethouder van het Stadsdeel Noord, de heer Chris de Wild Propitius, bereid gevonden de officiële handeling te verrichten.

Wij nodigen u van harte uit daarbij aanwezig te zijn, op:

zondag 10 september 2006 om 15:00 uur
bij de Schellingwouderkerk
gelegen aan de Wijkergouw
(achter de Schellingwouderdijk)
in Amsterdam-Noord

Meer informatie: Paul Morel, Stadsherstel Amsterdam N.V. tel.: 020-5200060
e-mail: p.morel@stadsherstel.nl