Gemeente Eindhoven

Persbericht 6 september 2006, no. 217

Presentatie Werkgroep Begaanbaarheid Kloosterdreef-Woenselse Markt-Kruisstraat

Gouden tips van bewoners voor begaanbaar Woensel

Tijdens het festival ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Woenselse Markt, op zondag 10 september a.s. van 11.00 tot 17.00 uur, kunnen buurtbewoners een gouden tip inleveren bij de stand van de Werkgroep Begaanbaarheid. Een tip die bijdraagt aan een goede begaanbaarheid van de Kloosterdreef-Woenselse Markt-Kruisstraat. Dit onder het motto âWOW! De stoep heel en vlak, voor u een groot gemakâ.

Er is al veel verbeterd in de afgelopen periode. Zo is het trottoir langs de Kloosterdreef herstraat, zijn er seniorenbanken geplaatst en staan er extra fietsklemmen in de Kruisstraat. Maar er is nog meer nodig om bijvoorbeeld rollators, kinderwagens en rolstoelen vrij baan te geven. Buurtbewoners hebben huis aan huis een vragenlijst ontvangen. Daarop kunnen zij aangeven welke van de al gerealiseerde verbeteringen volgens hen het meeste succes heeft, wat er nog moet verbeteren, hoe men dat zou doen en of men nog een gouden tip heeft.

Eenieder die de vragenlijst inlevert bij de stand van de Werkgroep Begaanbaarheid (vlakbij halte paardentram), ontvangt een aardigheidje. En de bedenkers van de beste gouden tips maken bovendien kans op een leuke prijs. In de stand kunnen bezoekers een doorlopende presentatie zien van de resultaten tot nu toe en de plannen voor de toekomst.

De Werkgroep Begaanbaarheid Kloosterdreef-Woenselse Markt-Kruisstraat bestaat uit: Gemeente Eindhoven, bewoners(organisaties), Woonzorgcentrum De Horst Kronehoef, Politie, Winkeliersvereniging Oud Woensel, Overkoepeling van Ouderenorganisaties en Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven.
De werkgroep maakt deel uit van de Woonservicezone Oud Woensel e.o. welke tot doel heeft mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Begaanbaarheid, zoals het makkelijk over de stoep wandelen, is daarbij van groot belang.