Gemeente Den Haag

Officiële opening Wethouder Klijnsma

Zondag 10 september vormt een deel van de Weimarstraat een groot podium voor kunst en cultuur. Wethouder Klijnsma (Cultuur en Financiën, stadsdeelwethouder Segbroek) geeft om 13.00 uur het startschot voor het kunstevenement Van Koning tot Regentes. Het evenement illustreert de gemeentelijke plannen om van het deel tussen de Suezkade en het Regentesseplein een creatief en artistiek centrum te maken. De concentratie van kunstenaars en creatieve ondernemers is een waardevolle toevoeging voor de Weimarstraat aldus Klijnsma.

Weimarstraat in de lift
De gemeente werkt samen met een aantal andere partijen om de allure in de Weimarstraat terug te brengen. Winkelen en verblijven in de Weimarstraat moet weer prettiger worden. Hiervoor heeft de gemeente een Plan van Aanpak opgesteld. De clustering van culturele en creatieve winkels tussen het Koningsplein en het Regentesseplein is onderdeel van het Plan van Aanpak voor de straat.

Kunstevenement
Het kunstevenement tussen het Koningsplein en het Regentesseplein vindt tussen 13.00 en 17.00 uur plaats. Kinderen en volwassenen kunnen kijken en luisteren naar muziek, theater, exposities, demonstraties, skaters en andere kunstenmakers. Ook is er ook een groot aantal workshops in de Weimarstraat zodat de bezoekers zelf aan de slag kunnen. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om zelf maskers of totempalen te maken, om te schilderen, de djembee te bespelen, te boetseren of zij kunnen zich uitleven met mozaïek. Volwassenen kunnen aan het werk met onder andere beeldhouwen in speksteen, schilderen en muziek maken.

Theater Zwembad de Regentes heeft tevens open dag en een muzikaal Haags Wereldfeest: Caribean Fiesta. De organisatie van het kunstevenement is in handen van stichting BCOM in samenwerking met Theater Zwembad de Regentes.