Airport Weeze


Koninklijke Dakota bezoekt Luchthaven Weeze (Autor DDA)

05-09-2006

Rondje Noord-Limburg in Prins Bernhards vliegmachine

WEEZE Op zondag 10 september 2006 biedt DDA Classic Airlines inwoners van Noord-Limburg de mogelijkheid met een legendarisch vliegtuig, de DC-3 Dakota PH-PBA, over de eigen woonomgeving te vliegen. De vluchten hebben alleen deze dag vertrekpunt Luchthaven Weeze (voorheen Niederrhein). Het bijzondere toestel, dat dienst deed als privé vliegtuig van Z.K.H. Prins Bernhard en later het eerste Nederlandse regeringsvliegtuig werd, vliegt de route Boxmeer, Gemert, Helmond, Roermond en Venlo en tussengelegen kleinere plaatsen. Passagiers steunen met hun deelname het behoud van vliegend historisch erfgoed in Nederland.

U vliegt op 1.500 voet (450 m.), een hoogte waarop u volop geniet van de details in het miniatuurlandschap dat onder u voorbij glijdt. Een historische vlucht is een ervaring die een mensenleven meegaat. Gezeten in een comfortabele vliegtuigstoel genieten de passagiers van het formidabele uitzicht, het goedaardige brommen van de 14-cilinder Pratt & Whitney stermotoren en van de nostalgische sfeer van weleer.

De vluchten duren inclusief starten en landen zon 45 minuten. Per vlucht kunnen 18 passagiers mee; deelname kost 125,- per persoon. Belangstellenden kunnen een stoel reserveren door contact op te nemen met de afdeling reserveringen van de DDA, tel. (020) 604 18 45 of door een e-mail met contactgegevens te sturen aan dda@xs4all.nl, onder vermelding van Rondvluchten Noord-Limburg.

Over DDA Classic Airlines: technisch vakmanschap en innovatie Onder het motto Werken aan de toekomst van het verleden werd in 1982 de stichting Dutch Dakota Association (DDA) opgericht. De DDA is een dynamisch museum dat is uitgegroeid tot een volwaardige klassieke luchtvaartmaatschappij: DDA Classic Airlines. De doelstelling van de DDA is de historische luchtvaart toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. De organisatie is er op innovatieve wijze in geslaagd het behoud van historisch erfgoed te verenigen met het opereren van haar twee Dakotas onder de hoogste professionele standaarden (JAR-OPS).


---