Danny de Munk speelt titelrol in musical The Wiz

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 28-02-2006 07:02

Amsterdam, 28 februari 2006

DANNY DE MUNK SPEELT TITELROL IN MUSICAL THE WIZ

Danny de Munk gaat de hoofdrol van The Wiz spelen in de nieuwste musical van Joop van den Ende Theaterproducties. Naast Danny de Munk zijn o.a. Jerrel Houtsnee als de Blikkeman en Danny Yanga als de Vogelverschrikker in de hoofdrollen te zien. The Wiz vertelt het spannende en ontroerende verhaal van Dorothy (Nurlaila Karim) op zoek naar innerlijke kracht. De Nederlandse versie is gebaseerd op de zevenvoudig Tony Award winnende Broadway productie en geïnspireerd op de succesvolle filmversie The Wiz met Diana Ross en Michael Jackson. Swingende wereldhits als 'A Brand New Day' en 'Ease On Down The Road' maken dit bijzondere verhaal tot een echte feelgoodmusical. The Wiz gaat op 10 september 2006 exclusief in het Beatrix Theater Utrecht in première.

Danny de Munk speelt momenteel Timon in The Lion King. Hij speelde al eerder hoofdrollen in musicals, zoals Marius in Les Misérables, Frederick Barrett in Titanic - De Musical en Luigi Lucheni in Elisabeth. Hij was te zien in Musicals in Ahoy' 2002 en 2004 en ook in 2006 zal hij in Ahoy' zijn opwachting maken. In theaterseizoen 2004/2005 tourde hij met zijn theaterconcert De Munk Live! door Nederland. Danny speelde hoofdrollen in de films Ciske De Rat, Op Hoop Van Zegen, Vuurdoop (winnaar Gouden Kalf) en All Stars.

Danny Yanga speelt in The Wiz de Vogelverschrikker. Nu vertolkt hij de hoofdrol van de leeuwenkoning Simba in The Lion King. Blikkeman Jerrel Houtsnee speelt momenteel in The Lion King de Hyena Banzai en is understudy Scar en Mufasa. Hij was te zien in
Miss Saigon, 42nd Street, The Lion King Duitsland en Fame De Musical. Eerder werd al bekend gemaakt dat Nurlaila Karim de hoofdrol van Dorothy gaat spelen. Zij maakte haar theaterdebuut in Miss Saigon, speelde de hoofdrol in Fame en Rent. Voor die laatste rol kreeg ze in 2001 de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

De musical The Wiz is een bewerking van The Wizard Of Oz, een musical die in 1903 haar première beleefde op Broadway. In 1939 werd het stuk voor het eerst verfilmd met Judy Garland in de hoofdrol en in 1975 ging The Wiz in première op Broadway en ontving maar liefst zeven Tony Awards waaronder die voor Beste Musical, Script en Muziek. Hits uit de musical naast 'A Brand New Day' en 'Ease On Down The Road' zijn onder andere 'Home' en 'No Bad News'. De regisseur van The Wiz is Glenn Casale (Beauty and the Beast). The Wiz vertelt het verhaal van Dorothy die de weg kwijtraakt en belandt in het land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Op haar zoektocht naar zijn antwoord ontmoet ze de meest onwaarschijnlijke personages. Een vogelverschrikker zonder verstand, een blikken man zonder hart en een laffe leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder. En zoeken ze naar huis, hart, verstand en moed.

The Wiz is exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Noot voor de redactie/