Ingezonden persbericht


|

| |PERSBERICHT

Op zondag 10 september 2006 wordt de eerste Knastercross gehouden in Geulle (Limburg).

Deze (motor)cross is niet zoals een conventionele cross. Naast crossmotoren mag er namelijk ook gereden worden met brommers, scooters, pocketbikes en al het andere dat rijdt op 2 wielen. Ook is er een 'kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse' die natuurlijk garant staat voor een groots spektakel. (hierbij mogen overigens ook 3, 4, 5, 6-wielers meedoen)

Winnen op de Knastercross kun je niet door als eerste over de streep te komen...nee, je moet over ander kwaliteiten beschikken. Zo kun je bijvoorbeeld wel de originaliteitprijs in de wacht slepen, maar je kunt ook verkozen worden tot de publiekslieveling. Verder hebben we o.a. nog een 'grootste-mietje-trofee' en de 'beste-op-sport-gebied-presterende-allochtoon-trofee'.

Naast het spelelement vind de organisatie het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd kennis kunnen maken met de motorsport. Om die reden is er een speciaal parcours aangelegd waar deze motorhelden van de toekomst hun eerste meters kunnen rijden op kleine crossmotoren. Uiteraard onder begeleiding.

Een geslaagd crossevenement kan natuurlijk niet zonder live muziek, lekker koud bier en een kleffe hap! Ook die faciliteiten kunt u dus terug vinden op het evenemententerrein.

Het dagprogramma begint om 10:30 en eindigt om 23:00 in de feesttent. Tussen de verschillende klasses door zullen er tal van shows gegeven worden door motorstunt professionals. Rond 18:00 uur is het motorprogramma afgesloten en kunnen de aanwezige gasten de opgedane indrukken verwerken in de feesttent waar verschillende live bands uit de regio hun beste performance ooit zullen neerzetten.

Waarom de Knastercross? De Knastercross is ontstaan door het enthousiasme van een groep jonge Limburgers die graag motorrijden, een biertje drinken, muziek luisteren en slap ouwehoeren. Een 'gewone' motorcrosswedstrijd bood de hen niet genoeg vertier meer. Er zit meer in een motorevenement dan alleen knetteren over de baan, zo was de gedachte. En wat je elders niet krijgt, dat organiseer je zelf. En zo werd de Knastercross in het leven geroepen.

We zouden het op prijs stellen als uw redactie hier aandacht aan wil geven.