Ingezonden persbericht

Maastricht, augustus 2006

PERSBERICHT

Het Parcours krijgt literair onderdeel; Parcours d'Amour

Het Parcours - Opening cultureel seizoen Maastricht - zaterdag 9 en zondag 10 september 2006

Het Parcours introduceert tijdens de elfde editie op zondag 10 september het literatuurprogramma Parcours d'Amour. Parcours d'Amour speelt zich af rondom de Tongersestraat en biedt een ideale gelegenheid voor literatuur- en dichtliefhebbers om hun hart - letterlijk en figuurlijk - op te halen. Met het Parcours d'Amour wil de organisatie een stuk beoogde kwaliteitsverbetering benadrukken.

Het Huis voor de Kunsten Limburg schotelt het publiek in het Studenten Service Centrum tijdens het Parcours d'Amour een waar scala aan amuses voor. Onder leiding van spreekstalmeesters Ine Sijben en Ben van Melick wordt een 'krans van liefdespoëzie' aan elkaar geregen en tonen vermetele voorlezers gedurende die sessies, beginnend om 13.00 uur, 15.00 uur en 17.00 uur, het diepst van hun hart. Zowel bekende als minder bekende Maastrichtenaren uit de kunst, de cultuur en de politiek staat zeven minuten ter beschikking om hun meest favoriete liefdesgedicht voor te dragen. Daarbij zijn van de partij Colla Bemelmans, de heer van Grevenstein, Jos Perry, Jacques Giesen, Bep Scheeren, Ger Bertholet, Hans Op de Coul, Lou Spronck, Paulien en Arno Dieteren, Dré Devens, Jac van den Boogard en Paul van der Steen.

Ook VLAM - Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht - is van de partij. In Maastricht wonen veel mensen die van literatuur houden; die van lezen en schrijven houden en wat daarmee zoal samenhangt. VLAM wil die mensen bij elkaar brengen. Want samen kun je meer realiseren. Denk daarbij aan lezingen, leesclubs, cursussen of een bezoek aan een tentoonstelling. Een keer per jaar geeft VLAM een boek, dit jaar in Boekhandel Bergmans tijdens het Parcours d'Amour. De presentatie gaat gepaard met de voordracht van enkele gedichten.

Verder staan er optredens op het programma van Maria Barnas, Elke en Kim, Rogi Wieg, Trio Conclave, Bobje Goudsmit en FYRAMANO in Restaurant Mes Amis, in Restaurant De Cuyp of Bistro ÂŽT Orgelke. In de Dominicanenkerk draagt schrijver Menno Wigman voor uit eigen werk.
Het programma van het Parcours d'Amour wordt mede mogelijk gemaakt door woningstichting Servatius, VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht), het Huis voor de Kunsten Limburg, Stichting Schrijvers, School en Samenleving, Boekhandel Bergmans, Tongersestraat en De Tongerse Poort.

Kijk op www.maastrichtnet.nl voor het volledige programma van Het Parcours.
////////////////////
Meer informatie t.b.v. de pers :
Abraxas Culturele Evenementen                   Stichting Uit
Uitvoerend Producent                        Organisator Het Parcours
Iris Malherbe/ Fiedel van der Hijden                Paul Tummers, voorzitter
T: 045-571 51 00                            T: 043-38 83 381


M: 06-270 348 39/ 06-546 46 285                 E : p.tummers@fdcw.unimaas.nl
E: abraxas@cuci.nl


---- --