NPS/VARA/VPRO
Uitzending : zondag 10 september, 12.05-13.00 uur, Nederland 1. Buitenhof wordt zondagnacht (in de "carrousel") en maandagochtend om 9.55 uur herhaald op Nederland 2.

// De Hoop Scheffer // Verkiezingsprogramma's

Jaap de Hoop Scheffer onder de wapens

Buitenhof ontvangt Navo-chef Jaap de Hoop Scheffer die deze week terugkeerde van een rondreis door Afghanistan. Raakt de Navo en alle landen die namens de Navo in Afghanistan militaire acties ondernemen betrokken in een lange en ingewikkelde oorlog met de Taliban? Was het taaie verzet voorzien door zijn generaals op het hoofdkwartier in Brussel?

Politiek van de papierversnipperaar?

Hoe lang is de houdbaarheidsdatum van de nieuwe verkiezingsprogramma's in een politieke cultuur waar de persoon van de lijsttrekker steeds belangrijker wordt? En als de lijsttrekkers niet door een deur willen als het gaat om regeringsdeelname, moeten ze dat wel als de verkiezingsprogramma's dat mogelijk maken?

Buitenhof onderzoekt met vier voorzitters van partijen die regeringsdeelname niet uitsluiten de verschillen en overeenkomsten tussen de verkiezingsprogramma's, te weten: René Smit, voorzitter CDA- programmacommissie (Vertrouwen in Nederland. Vertrouwen in elkaar), Paul Depla, voorzitter van PvdA- cie (Samen sterker Werken aan een beter Nederland), Ronald van Raak, voorzitter van SP- cie (Een beter Nederland voor hetzelfde geld), Ben Verwaayen, VVD- cie (Voor een samenleving met ambitie).

p.s. de genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud, en kunnen door ontwikkelingen in de actualiteit nog veranderen.

Op www.buitenhoftv.nl :

Presentatie:
Rob Trip

Columnist:
Ronald Plasterk

Eindredactie:
Corinne Hegeman

Webredacteur:
Marijntje Denters

Een productie van NPS/VARA/VPRO. Bekijk voor de meest actuele informatie onze website : www.buitenhoftv.nl