Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak en sabotage netwerk bedrijventerrein
Datum: 10-09-2006
Tijd bericht: 11:41
Plaats: Blerick
De politie onderzoekt een bedrijfsinbraak die omstreeks kwart over vijf plaatsvond op de Dirk Hartogweg. Daarbij is een onbekende hoeveelheid goederen weggenomen. Vooraf aan de bedrijfsinbraak, vermoedelijk tussen half vijf en vijf uur, is een netwerkstation van de KPN gesaboteerd aan de Columbusweg.

Netwerk Tradeport West onklaar

Door de sabotage zijn de telefoon- en dataverkeerverbindingen van een gedeelte van het bedrijventerrein Tradeport-west onklaar gemaakt. KPN is onmiddellijk begonnen om de schade te herstellen. Wanneer de voorzieningen weer beschikbaar zijn, is nog niet bekend.
De politie heeft de werkgroep beveiliging van het terrein ingeschakeld, om de bedrijven op het terrein te waarschuwen, zodat zij maatregelen kunnen nemen.
Verder vindt er begin van de middag overleg plaats met gemeente Venlo, brandweer en Ghor om de impact van de storing in te schatten en eventuele maatregelen voor te bereiden.

Bedrijfsinbraak

De politie gaat ervan uit dat de inbrekers ook de saboteurs van de verbindingen zijn, om zo alarmsystemen uit te schakelen. De politie weet dat de inbraak om kwart over vijf plaatsvond en dat daar teminste twee auto's bij betrokken zijn. De inbrekers reden het terrein op, maakten een gat in het hekwerk en wisten één van de loodsen binnen te dringen. Wat ze precies hebben buitgemaakt is nog niet bekend.

De politie doet technisch onderzoek zowel aan het netwerkstation aan de Columbusweg als in het bedrijf. Verder is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).