Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Politie pakt elf winkeldieven op

Publicatiedatum: 10-9-2006 12:32:18

Arnhem - De Arnhemse politie heeft het afgelopen weekend in totaal elf verdachten opgepakt na meldingen van winkeldiefstallen in de stad. Vrijdag werden twee Arnhemse meisjes van veertien en zestien jaar aangehouden bij een warenhuis aan het Velperplein. De twee zouden cosmetica en sieraden hebben gestolen. Beiden hangt een alternatieve straf boven het hoofd. Een 37-jarige Arnhemse veelpleger werd vrijdag aangehouden na een winkeldiefstal op de Distellaan. De man had bovendien nog gevangenisstraf tegoed voor een andere zaak en zit nog vast. De overige acht verdachten werden zaterdag aangehouden. Twee vrouwen van 27 en 33 jaar uit Driel liepen tegen de lamp bij een warenhuis aan de Ketelstraat nadat ze sieraden hadden meegenomen zonder af te rekenen. Twee meisjes van twaalf en veertien werden betrapt bij een zaak aan de Vijzelstraat. Zij bleken ook sieraden te hebben gestolen. Vier meisjes uit Arnhem (twee van twaalf en twee van veertien) werden op de Ketelstraat in de kraag gevat nadat gezien was dat ze sieraden in hun tassen hadden gestopt zonder af te rekenen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 10-9-2006 12:30:50

Arnhem - In een woning in de wijk Malburgen in Arnhem-Zuid heeft de politie zaterdagochtend een 25-jarige Arnhemmer aangehouden wegens mishandeling. Agenten waren naar de woning geroepen van kennissen van het slachtoffer, een 28-jarige vrouw. Volgens haar zeggen was ze in verband met een ruzie met haar vriend naar de woning van vrienden gegaan. De Arnhemmer zou daar aan de deur zijn gekomen en had de vrouw bij de deur mishandeld door haar bij de haren te pakken en hardhandig tegen de muur te duwen. Het slachtoffer was niet zichtbaar gewond maar waarschuwde wel de politie. Die hield de Arnhemmer even later in zijn woning aan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dubbel pech voor beschonken automobilist

Publicatiedatum: 10-9-2006 12:29:57

Arnhem - Autopech is zondagochtend vier keer slecht uitgekomen voor een 36-jarige Arnhemmer. De man strandde niet alleen met zijn auto op IJssellaan, twee agenten ontdekten ook nog dat de man zwaar onder invloed was. Bovendien bleek de Arnhemmer zonder rijbewijs te hebben gereden omdat hij nog een rijontzegging had en werd hij gezocht voor een ander misdrijf. Politieagenten zagen de Arnhemmer rond zes uur op de IJssellaan uit zijn stilstaande wagen stappen. De man verklaarde tegenover de agenten dat zijn wagen panne had. De agenten roken alcohol en namen hem mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daarbij kwam vast te staan dat hij onder invloed was met een promillage van 2,32 (vierenhalf keer de norm). De man bleek bovendien nog te worden gezocht als verdachte van een doorrijding na aanrijding in Ede. De Arnhemmer was dusdanig onder invloed dat hij eerst ter ontnuchtering werd ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Met 125 km/u over Eldenseweg, rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 10-9-2006 12:28:30

Arnhem - Het onopvallende videosurveillanceteam van de politie heeft zaterdag weer een bestuurder onderschept die veel te hard over de Eldenseweg in Arnhem reed. Rond één uur ´s nachts werd een 29-jarige Arnhemse automobilist betrapt met een snelheid van 125 km/u terwijl op die weg maximaal 70 gereden mag worden. De man moest terplekke zijn rijbewijs inleveren. Afgelopen donderdag werd ook al het rijbewijs afgenomen van een 26-jarige automobilist uit Giesbeek toen hij met 126 km/u over de Eldenseweg reed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles in Zuid: 18 bekeuringen

Publicatiedatum: 10-9-2006 12:27:38

Arnhem - De politie in Arnhem-Zuid heeft vrijdag samen met het verkeershandhavingsteam achttien bekeuringen uitgedeeld bij controles op de Randweg en Huissensestraat. Gedurende de avond werd aandacht besteed aan alcohol in het verkeer en bromfietsers in het kader van de verkeersactie Gas Terug. Op de Randweg werden ruim 600 bestuurders aan een blaastest onderworpen, maar geen van hen bleek teveel te hebben gedronken. Op de Huissensestraat moesten nog eens ruim 400 bestuurders blazen. Dat leverde vijf processen-verbaal op voor het rijden onder invloed. Hoogste promillage was 0,99 (ruim anderhalf keer de norm). Daarnaast werden bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door roodlicht, rijden zonder gordel, het rijden op een opgevoerde brommer en het rijden zonder bromfietscertificaat en zonder helm.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---