Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Man opgepakt na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 10-9-2006 13:41:26

Westervoort - De Westervoortse politie heeft vrijdagavond een 51-jarige man uit die plaats aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 48-jarige vriendin. De man zou de vrouw bij een huiselijke ruzie hebben mishandeld. Eerder op de dag waren agenten al op het adres van het stel geweest waarbij bleek dat de man handtastelijk naar de vrouw was geweest. Toen was de man echter al vertrokken voordat de politie er was. Later op de avond kwam de man weer thuis waarna de vrouw volgens haar zeggen wederom was geschopt en geslagen. Gewaarschuwde agenten troffen de man nu wel thuis waarna hij werd aangehouden. De Westervoorter is later na verhoor weer vrijgelaten en is door justitie gedagvaard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Automobilist rijdt in op file, één lichtgewonde
Publicatiedatum: 10-9-2006 13:40:31

Valburg - Bij een verkeersongeval op de A50 bij Valburg is vrijdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Het slachtoffer, een 45-jarige vrouw uit Wassenaar, is met een hoofdwond ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor vier toen een 46-jarige man uit Nijmegen met zijn bedrijfsauto achterop een file reed. De achterste wagen werd bestuurd door een 80-jarige man uit Wassenaar. Hij en de Nijmegenaar kwamen met de schrik vrij. Ook twee kleine kinderen, die in de auto van de Wassenaarder zaten, waren ongedeerd gebleven. Het 45-jarige slachtoffer zat ook als passagier in de wagen van de man uit Wassenaar. Volgens de politie was er geen drank in het spel. Beide betrokken auto´s moesten worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij ontmanteld, man (69) aangehouden
Publicatiedatum: 10-9-2006 13:38:36

Angeren - In een tuinkas in Angeren heeft de politie vrijdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. De bewoner van het bijbehorende pand, een 69-jarige Angerenaar, werd daarbij aangehouden. De kwekerij kwam aan het licht bij een onderzoek door medewerkers van de Algemene Inspectiedienst (AID), die een controle uitvoerden op de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen. Politieagenten stuitten op ongeveer 40 henneplanten die in beslag werden genomen en vernietigd. De 69-jarige Angerenaar is inmiddels weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie zoekt getuigen van brievenbusbrandjes

Publicatiedatum: 10-9-2006 13:37:30

Duiven/Westervoort - De politie is op zoek naar getuigen van twee brandjes in brievenbussen van TNT-post in Duiven en Westervoort. Vrijdagmiddag bleek er op de Visserlaan in Duiven een brandje te woeden in een brievenbus. Een medewerker van TNT was meteen gaan kijken en kon slechts constateren dat de volledige inhoud van de brievenbus in vlammen was opgegaan. Later op de avond, even voor middernacht, moest de brandweer uitrukken voor een brand in een brievenbus aan de Broeklanden in Westervoort. De politie gaat ervan uit dat er in beide gevallen sprake is van brandstichting en roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---