Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten Breda weekend 9/10 september

BREDA, 10 september 2006

Politie houdt verkeerscontrole
ZEVENBERGEN: De politie heeft vrijdagavond een verkeerscontrole gehouden op lokaties in Zevenbergen, Fijnaart en Langeweg. Vijftien bestuurders zijn bekeurd voor het rijden zonder autogordel. Vijf bestuurders zijn bekeurd voor het niet-handsfree bellen, het rijden zonder helm op een bromfiets en het niet tonen van een rijbewijs.

Rijden onder invloed
BREDA: Een 31-jarige inwoner van Teteringen is vrijdagavond door de politie gecontroleerd op alcohol. Hij bleek met teveel drank op achter het stuur te zitten. De man werd staande gehouden op de Heerbaan. Uiteindelijk bleek hij 385 ug/l gedronken te hebben waar 220 ug/l is toegestaan. Met een rijverbod en een proces-verbaal is hij heengezonden.
Op de Ploegstraat werd een 34-jarige inwoner van Breda gecontroleerd op alcoholgebruik. Ook hier bleek de man teveel gedronken te hebben. Hij blies 455 ug/l. Met een rijverbod en een proces-verbaal kon hij weer huiswaarts keren.

Man beledigd politieagenten
TERHEIJDEN: Een 16-jarige inwoner van Terheijden is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij tijdens een routinecontrole de politieagenten beledigde. De jongen reed op zijn bromfiets zonder helm. Hij werd hierop aangesproken. Vermoedelijk was hij hier niet blij mee waarna hij het nodig vond de politieagenten te beledigen. Aangezien de jongen al vaker met politie in aanraking is geweest is besloten om dit incident voor te leggen aan justitie. Deze zal dan beslissen wat er met de jongen gaat gebeuren. Het incident vond plaats op de Bredaseweg.

Politie houdt jongen aan voor belediging na belletje trekken ETTEN-LEUR: Een 24-jarige inwoner van Etten-leur zorgde vrijdagavond voor overlast door regelmatig aan te bellen via de nachtbel bij het politiebureau in Etten-leur. Een medewerkster van Teleservice die deze nachtbellen beheren hadden hier veel werk aan en vroegen een collega om deze man even aan te spreken. Toen de collega, in burger, hem hierop aansprak beledigde de man de politieagent. Nadat deze had aangeven dat hij een politieman was beledigde de man hem opnieuw. De man is aangehouden en na verhoor met proces-verbaal op zak heengezonden.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
BREDA: De politie heeft een 40-jarige inwoner van Breda aangehouden voor huiselijk geweld. De man had bij zijn ex-vrouw de ruit van de voordeur ingeslagen terwijl zijn vrouw er achter stond. Hierdoor had de vrouw door rondvliegend glas een aantal snijwonden opgelopen. De man is inverzekering gesteld.

Aanrijding met letsel na vermoedelijk drugsgebruik
ETTEN-LEUR: Een 20-jarige inwoner van Prinsenbeek reed in de nacht van vrijdag op zaterdag over de Rijksweg A58 in de richting van Breda toen hij plotseling de macht over het stuur verloor. Hij sloeg met zijn auto over de kop en kwam uiteindelijk weer op zijn banden terecht. De man had letsel opgelopen aan zijn been. De ter plaatse gekomen politieagenten hadden het vermoeden dat de man drugs had gebruikt. In het ziekenhuis is daarom een bloedproef afgenomen dat het gebruik van drugs en/of alcohol kan aantonen. De man is in het ziekenhuis opgenomen.

Politie houdt tweetal aan voor winkeldiefstal
BREDA: De politie heeft een tweetal winkeldievegges aangehouden voor diefstal van make-up artikelen uit een warenhuis aan de Karrestraat. Het tweetal nam ter waarde van Euro 21 een aantal mascaras en oogpotloden mee. Helaas voor hun werden zij opgemerkt door de beveiliging van het warenhuis, waarna zij zijn overgedragen aan de politie. Na verhoor zijn zij heengezonden. Tegen de 14-jarige inwoonster van Breda en haar 17-jarige vriendin uit Prinsenbeek is een HALT-afdoening aangemaakt.

Aanrijding met letsel
BREDA: Een 25-jarige inwoner van Breda reed zaterdagavond in zijn auto over de Leursebaan vanuit de richting Breda. Gekomen bij de Drielindedreef wilde de bestuurder rechtsaf slaan. Hij liet daarbij de 26-jarige bestuurder van een bromfiets uit Breda niet voorgaan. Deze man reed op het fietspad van de Leursebaan, komende vanuit de richting Breda. Door de aanrijding bekwam de bestuurder van de bromfiets licht letsel. Ter plaatse gekomen politieagenten bemerkte dat de bestuurder van de bromfiets teveel had gedronken. Hij blies 475 ug/l en kreeg daarvoor een rijverbod en een proces-verbaal.

Politie neemt aangiften op van bedreiging en vernieling ETTEN-LEUR: De politie kreeg zaterdagavond een melding van een grote vechtpartij nabij de Nobelaer. Daar aangekomen was de groep van ruim 40 man al weer weg maar trof de politie wel een slachtoffer van bedreiging aan. Deze jongen zou bedreigd zijn via MSN en de groep van 40 jongeren zou dat nu te gelde maken. Gelukkig kwam het niet zover. Wel heeft de jongen aangifte gedaan. Tijdens het bijeenkomen van de grote groep jongeren sneuvelde er een ruit van de Nobelaer. Ook hier is aangifte van opgenomen. Het incident is opgenomen op video-cameras. De politie onderzoekt de zaak.

Één gewonde bij roekeloos rijgedrag
ZEVENBERGEN: één gewonde en twee aanhoudingen is de status van roekeloos rijgedrag op het voetgangerstracé aan de Noordhaven. Zaterdagavond reed een 20-jarige automobilist uit Zevenbergen over het voor autos verboden voetgangerstracé aan de Noordhaven met op zijn autodak een 15-jarige inwoonster van Zevenbergen! Met hoge snelheid reed hij hierop weg en maakte een bocht naar rechts waarna de 15-jarige van het dak op de grond viel. Hierdoor raakte zij gewond en is zij later met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. Een bewoner van een woning aan het voetgangerstracé was het zat dat er zelfs bij de aanwezigheid van paaltjes, toch autos rijden en speelde daarna voor eigen rechter. Hij mishandelde de 20-jarige bestuurder van de auto. De 33-jarige buurtbewoner is door de politie aangehouden voor mishandeling. De 20-jarige automobilist voor roekeloos rijgedrag. Tegen beiden zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Rustige uitgaansnachten Breda
BREDA: De politie heeft dit weekend een rustig weekend gehad in de horeca. Een aantal mensen is aangehouden voor kleine vergrijpen als het verstoren van de openbare orde en belediging. Ook is een man aangehouden voor het belemmeren van een aanhouding door politieagenten. Allen hebben hiervoor proces-verbaal gekregen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst