Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten Bergen op Zoom weekend 9/10 september

BERGEN OP ZOOM, 10 september 2006

Rijden zonder rijbewijs met drank op
STEENBERGEN: De politie heeft een 46-jarige inwoner van Steenbergen aangehouden omdat hij teveel had gedronken. De man reed op de Lindeburghlaan toen hij door de politie werd gecontroleerd. Het bleek dat de man net iets boven de wettelijke vastgestelde limiet had gedronken. Later bleek dat de man ook niet in het bezit was van een rijbewijs. Met een rijverbod van 3 uur en twee processen-verbaal kon de man weer naar huis.

Aanrijding met losgebroken koeien
BERGEN OP ZOOM: Een 37-jarige inwoner van Bergen op Zoom kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag de schrik van zijn leven toen hij plotseling oog in oog kwam te staan met een losgebroken koe. Helaas reed de Bergenaar in zijn auto over de Huijbergsebaan toen er plotseling een koe voor zijn verscheen en een aanrijding niet te voorkomen was. De auto raakte zwaar beschadigd. De koe moet vermoedelijk worden afgemaakt aangezien hij bij de aanrijding zwaar gewond raakte. Het bleek dat een drietal koeien was losgebroken uit een wei in de omgeving. De eigenaar van de koe gaat alles met de verzekering regelen.

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed
HALSTEREN: De politie heeft een 32-jarige inwoner van Polen aangehouden omdat hij zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De man had het eveneens voor elkaar gekregen om een hele rijd personenautos achter zich te verzamelen omdat deze er niet voorbij konden. De man reed op de Halsterseweg toen hij door de politie werd gecontroleerd. Het bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 945 ug/l waar 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Gezien de staat waarin de man verkeerde kon hij niet direct worden gehoord. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. De man is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Politie schrijft 14 bekeuringen uit tijdens horecatoezicht BERGEN OP ZOOM: De politie heeft veertien bekeuringen uitgeschreven tijdens de horecadienst in het centrum van Bergen op Zoom. Alle bekeuringen hadden betrekking op foutief parkeren. Één persoon is door de politie aangehouden voor baldadigheid. Hij kon na verhoor worden heengezonden.

Vernieling winkelruit
BERGEN OP ZOOM: Van een meubelzaak aan de Hoogstraat is zondagochtend omstreeks 05.25 uur een grote winkelruit ingegooid. Een aangifte is opgenomen.

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed
ST WILLEBRORD: De politie heeft een 27-jarige inwoner van Sprundel aangehouden op de Sperwerdonk. De man reed in de nacht van zaterdag op zondag over de Sperwerdonk toen hij door de politie werd gecontroleerd. Het bleek dat de man vijf maal zoveel had gedronken als is toegestaan. Hij blies 1080 ug/l waar 220 is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De officier van justitie zal beslissen of en wanneer de man zijn rijbewijs terugkrijgt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak sportcentrum
RUCPHEN: Bij een sportcentrum aan de Kozijnenhoek is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De daders vernielde een ruit waarna zij binnen konden komen. Eenmaal binnen hebben zij geprobeerd een kluis te forceren. Dit is echter niet gelukt waarna het alarm is afgegaan en de daders op de vlucht sloegen. De politie heeft een aantal sporen aangetroffen die op dit moment technisch worden onderzocht.

Diefstal auto
HEERLE: Een inwoner van Moerstraten heeft zondag bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn bedrijfsauto. De diefstal heeft plaatsgevonden zondag tusesn 11.30 uur en 11.45 uur op de Moerstraatseweg in Heerle. De eigenaar had de auto op het erf gezet en zijn sleutels op de auto laten zitten omdat hij weer weg moest. Helaas werd zijn auto in die tussentijd gestolen. De auto was van het merk Renault Express, kleur wit en voorzien van het kenteken VJ-NX-23.

Politie houdt man aan voor niet voldoen aan bevel
ROOSENDAAL: De politie moest in de nacht van zaterdag op zondag in actie komen toen er een opstootje plaats vond op de Bloemenmarkt. De partijen werden direct door hen gescheiden maar één persoon, een 19-jarige inwoner van Roosendaal, wilde weer opnieuw de confrontatie aangaan. Hij is door de politie aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Met een proces-verbaal op zak kon hij weer naar huis.

Tennis-/turnsporthal volledig in de as gelegd door middelbrand ROOSENDAAL: Een tennis-/turnsporthal gelegen aan het industrieterrein de Borchwerf is zondag volledig in de as gelegd door een grote brand. De brand is vermoedelijk ontstaan op de bovenste etage van het pand waarna het gehele pand vlam vatte. De ter plaatse gekomen brandweer gaf direct het sein middelbrand maar kon het pand niet meer redden. Het vermoeden bestaat dat het pand gaat instorten. In de sporthal waren op het moment van de brand geen mensen aanwezig. Er is niemand gewond geraakt. Het vermoeden bestaat dat de brand rond 05.45 uur al is ontstaan. De politie kreeg op dat tijdstip van een bewoner van de Jan Vermeerlaan een melding dat hij een brandlucht rook. Politieagenten hebben direct een onderzoek in de omgeving ingesteld en roken ook een brandlucht. Gezien de duisternis kon niet duidelijk worden waar de brandlucht vandaan kwam. Na nog grondig in de omgeving te hebben gezocht zijn de politieagenten vervolgd. Rond 11.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een grote brand waarbij de vlammen uit het dak sloegen bij de sporthal aan de Borchwerf. De politie kan brandstichting niet uitsluiten. In de loop van maandag zal er mogelijk een technisch onderzoek plaatsvinden. De brandweer is op dit moment nog aan het nablussen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst