Politie Gelderland-Midden

Fietsster gewond na aanrijding met auto

Publicatiedatum: 10-9-2006 15:25:22

Barneveld - Een 59-jarige fietsster uit Barneveld is vrijdagmiddag op de Burgemeester Kuntzelaan in haar woonplaats gewond geraakt na een aanrijding met een auto. De automobilist, een 33-jarige man uit Hilversum, kwam met de schrik vrij. Het ongeluk gebeurde rond kwart voor één toen de Barneveldse op haar fiets plotseling de rijbaan zou zijn overgestoken. De Hilversumse automobilist had een aanrijding niet meer kunnen voorkomen waarna de fietsster hard tegen de grond aan kwam. Het slachtoffer is met onder meer een beenwond naar het UMC in Utrecht gebracht. De politie sloot drankgebruik bij de betrokkenen uit.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaren aangehouden na aanrijding

Publicatiedatum: 10-9-2006 15:24:22

Bennekom - Twee Edenaren van 25 en 32 jaar zijn vrijdagavond door de politie in Bennekom aangehouden na een aanrijding. De twee waren met hun auto omstreeks kwart voor zeven op de Vier-morgenweg met een auto tegen een boom gebotst. Na de aanrijding waren ze doorgereden. Gewaarschuwde agenten troffen de Edenaren even later nog ongedeerd aan in de buurt bij hun beschadigde auto. In verband met opgelopen schade konden ze niet verder rijden. Omdat niet duidelijk was wie van de twee gereden had werden beiden aangehouden. Later bleek dat de 32-jarige eigenaar er naast gezeten had terwijl de 25-jarige zou hebben gereden. Deze bleek echter onder invloed van alcohol had bovendien geen rijbewijs. Van de 25-jarige Edenaar is de bloedproef afgenomen. Vermoedelijk was de Edenaar bij het nemen van een bocht de macht over het stuur verloren waardoor hij tegen een boom botste.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Publicatiedatum: 10-9-2006 15:23:26

Ede - Een 44-jarige Edenaar is in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs kwijt geraakt na een snelheidsovertreding op de Galvanistraat in zijn woonplaats. De man werd tijdens een snelheidscontrole van het verkeershandhavingsteam betrapt met een snelheid van 105 km/u waar maximaal 50 is toegestaan. Bij snelheidsoverschrijdingen van 50 km/u of meer kan de politie het rijbewijs invorderen. Tegen de Edenaar is ook proces-verbaal opgemaakt. Het VHT controleerde die nacht tussen elf uur en kwart over twaalf het verkeer van de A30 richting Keesomstraat. Van de 90 passanten reden er 3 te hard, waaronder de 44-jarige Edenaar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageningers aangehouden bij verkeerscontrole

Publicatiedatum: 10-9-2006 15:22:23

Wageningen - Het niet dragen van de autogordel is zaterdagavond noodlottig geworden voor twee Wageningers. De mannen werden rond acht uur op de Churchillweg aangehouden door de politie. Die had gezien dat beiden in een auto reden zonder gordel. Een van de twee, een 35-jarige man, bleek echter nog een achterstallige boete van bijna 600 euro te hebben open staan en moest mee naar het politiebureau. De ander, een 21-jarige Wageninger, bleek een valse naam te hebben opgegeven en werd daarom ook aangehouden. De twee zijn inmiddels weer op vrije voeten voorzien van enkele processen-verbaal. De achterstallige boete bleek inmiddels te zijn voldaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---