Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout deel 1 (100906)

OOSTERHOUT NB, 10 september 2006

Wil de echte meneer opstaan?

MADE / OOSTERHOUT: Twee politieagenten controleerden in de nacht van vrijdag 8 september op zaterdag 9 september rond 03.30 uur in de Voorstraat in Made een auto. De bestuurder ervan bleek teveel te hebben gedronken en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. De man verklaarde een 36-jarige inwoner van Geertruidenberg te zijn. Hij kon zich echter niet legitimeren, omdat hij slechts een kopie van zijn paspoort bij zich had. De man in kwestie leek overigens goed op de man op de fotokopie. Uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 357 ug/l was, waarna proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Rond 04.30 uur zagen de twee agenten de eerder gecontroleerde auto over de Pasteurlaan in Oosterhout rijden, dit keer met een andere man, die eerder bijrijder was geweest, aan het stuur. Ook deze man beweerde bij controle dat hij de 36-jarige man uit Geertruidenberg was. De agenten namen de tweede verdachte mee naar het bureau, pikten de eerste verdachte, die ondertussen in vrijheid was gesteld, weer op en zochten de zaak tot op de bodem uit. Uit dit onderzoek bleek dat de tweede verdachte de echte 36-jarige inwoner van Geertruidenberg was.

De eerste verdachte bleek een 26-jarige Oosterhouter te zijn. De man had zich voorgedaan als iemand anders, omdat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Hij kreeg behalve de eerder ontvangen bekeuring voor rijden onder invloed ook een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam en rijden tijdens een rijontzegging.
De echte inwoner van Geertruidenberg bleek overigens ook teveel te hebben gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 480 ug/l was. Ook hij kreeg dus een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Politie houdt twee verdachten aan na incident in Waalwijkse horeca

WAALWIJK: In de nacht van zaterdag 9 september op zondag 10 september rond 03.45 uur vond bij een café in de Grotestraat een incident plaats, waarbij een 33-jarige portier gewond raakte. De portier had een 19-jarige man uit Elshout de toegang tot het café geweigerd. De man was het hier niet mee eens en kwam met zijn eveneens 19-jarige broer verhaal halen.
De mannen schopten stennis en belaagden de portiers. Daarbij gooiden ze onder andere met dranghekken en een fiets en verwondden ze een portier met een stuk glas. Daarna richtten ze hun woede op de toegangsdeur van een naastgelegen café. Na enkele flinke trappen tegen de deur ging het tweetal ervandoor richting het St. Jansplein, waar ze werden aangehouden. De twee zitten vast op verdenking van openlijke geweldpleging.

Bromfietser komt om het leven bij noodlottig ongeval

LAGE ZWALUWE: Een 24-jarige man uit Hooge Zwaluwe is in de nacht van zaterdag 9 september op zondag 10 september rond 03.45 uur om het leven gekomen, nadat hij op de Groningenlaan met zijn bromfiets ongelukkig ten val was gekomen. De man was onderuit gegaan en met zijn hoofd op een stoeprand geklapt. De man droeg geen helm. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Twee aanhoudingen in / bij pretpark

KAATSHEUVEL: De politie heeft vrijdagavond, vrijdagnacht en zaterdagochtend de handen vol gehad aan een verwarde man. De eerste melding kwam vrijdag 8 september om 19.30 uur binnen. De man, een 58-jarige Tilburger, wilde het pretpark bezoeken en kon niet geloven dat het gesloten was. Hij bleef op het parkeerterrein rondhangen en weigerde weg te gaan. Politiemensen hebben de man daarop thuis gebracht.
Rond 22.00 uur besloot de man opnieuw te kijken of het park inmiddels geopend was. Toen dit niet zo bleek te zijn, weigerde hij weer weg te gaan. De man werd van het parkeerterrein afgestuurd, maar bleef steeds terugkeren. Daarbij reed hij tot twee keer toe opzettelijk tegen een metalen hek. De man is vervolgens aangehouden terzake baldadigheid en heeft de nacht in de cel doorgebracht. Zaterdagochtend vroeg is hij weer in vrijheid gesteld.
De sprookjes bleven blijkbaar trekken, want rond 08.35 uur bleek de man zich weer op het parkeerterrein van het park te bevinden. Steeds als de man werd weggestuurd, reed hij weg, maar kwam direct weer terug. Opnieuw volgde een aanhouding. Omdat de man een steeds verwardere indruk maakte, heeft de politie de crisisdienst van de GGD ingeschakeld. Een medewerker hiervan heeft besloten dat de man gedwongen moet worden opgenomen en heeft zich verder over de verwarde man ontfermd.

KAATSHEUVEL: Beveiligingsmedewerkers hebben vrijdag 8 september rond 17.00 uur in een pretpark een 31-jarige man uit Den Bosch aangehouden. De man was onder invloed van alcohol en/of drugs een personeelsruimte ingelopen en was op het toilet in slaap gevallen. Nadat hij het toilet had verlaten deelden de beveiligingsmedewerkers de man mee dat hij het park moest verlaten. De man luisterde echter niet en reageerde ook niet op meerdere vorderingen het park te verlaten. Toen de beveiligingsmedewerkers hem daarop uit het park wilden zetten, kreeg een van hen een elleboogstoot in zijn gezicht. De medewerker heeft hiervan aangifte gedaan. De man is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau. Nadat hij een verklaring had afgelegd, is hij weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Drie jongens aangehouden na vernieling deur winkelcentrum

Politiemensen en beveiligingspersoneel hielden vrijdag 8 september rond 20.45 uur drie jongens aan op verdenking van vernieling. De jongens, twee Waalwijkers van 13 jaar oud en een Waalwijker van 14 jaar oud, maakten deel uit van een groep van zon 25 jongeren, die een elektrische deur van winkelcentrum De Els zouden hebben vernield. Tegen de minderjarige verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De politie zet het onderzoek voort.

Man aangehouden terzake verduistering, tanken zonder betalen en verlaten van een plaats van een verkeersongeval

KAATSHEUVEL / WAALWIJK: Dankzij een oplettende getuige hield de politie zaterdag 9 september rond 10.15 uur op de Achterste Hoeve in Kaatsheuvel een man aan, die ze al enige dagen zocht. De man, een 45-jarige inwoner van Kaatsheuvel, had maandag 4 september een auto meegenomen voor een proefrit en deze auto niet teruggebracht naar het autobedrijf aan het Laageinde in Waalwijk. Hij liet er zijn paspoort achter, zodat bij de politie bekend was om wie het ging. Toen er na 4 september bij de politie diverse malen een melding van tanken zonder te betalen binnenkwam, bleek het steeds om de gezochte verdachte te gaan. Zo dupeerde hij onder ander een tankstation aan de Dreefseweg in Kaatsheuvel.
Verder bleek de man op donderdag 7 september betrokken te zijn geweest bij een aanrijding. Hij reed toen in de Leliestraat in Kaatsheuvel tegen een geparkeerd staande auto en verliet de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken.
De man gebruikte de verduisterde auto als slaapplaats en werd er zaterdag 9 september op de Achterste Hoeve in Kaatsheuvel in aangetroffen. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Wielrenner gewond na botsing met andere fietser

WIJK EN AALBURG: Zaterdag 9 september rond 13.00 uur raakte een 64-jarige wielrenner uit Wijk en Aalburg gewond toen hij op het fietspad van de Kortestraat in botsing kwam met een 16-jarige jongen uit Wijk en Aalburg. De jongen kwam op de fiets een erf afrijden en wilde linksaf het fietspad oprijden. Hij kwam daarbij in botsing met de wielrenner die van links kwam. De wielrenner vloog over de kop en raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Den Bosch.

Man aangehouden na bedreiging cafetariamedewerkster

OOSTERHOUT: De politie hield zaterdag 9 september om 18.00 uur op Arkendonk een 36-jarige Oosterhouter aan. De man was met zelf meegebracht bier op een terras van een cafetaria gaan zitten en weigerde weg te gaan. Toen de medewerkster uitlegde dat er geen alcohol gedronken mocht worden op het terras en de man vroeg weg te gaan, bedreigde hij haar. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek hij bovendien tegen de zijgevel van het cafetaria te hebben geplast. Hij is meegenomen naar het politiebureau en heeft een verklaring afgelegd. Daarna is hij in vrijheid gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding onder invloed

WERKENDAM: Zaterdag 9 september rond 17.15 uur kwamen op de Tol twee automobilisten met elkaar in botsing. Door de laagstaande zon zag een 40-jarige man uit Almkerk niet dat de automobilist voor hem, een 47-jarige man uit Zaltbommel, stil stond voor het rode verkeerslicht en reed tegen hem aan. Niemand raakte gewond.
De man uit Almkerk bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de man 440 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen voor controle naar ziekenhuis na eenzijdig ongeval

GILZE: Zondag 10 september rond 10.30 uur reed een 27-jarige automobilist uit Breda op rijksweg A58 ter hoogte van Gilze (rijrichting Tilburg) met de linkerzijde van zijn auto de linkerberm in. De man verloor daardoor de macht over het stuur, reed tegen de vangrail in de middenberm, schoot de twee rijstroken over en kwam in de rechterberm tot stilstand. De bestuurder en een 23-jarige passagier uit Bavel zijn met onbekend letsel voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De andere twee passagiers, inwoners van Breda van 23 en 19 jaar oud, raakten niet gewond.

Auteur: Leonie van Ooijen