Ingezonden persbericht

Vierde plaats Jeroen Bleekemolen in Porsche Supercup

Monza (I), 10 september 2006. Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) heeft een fraaie vierde plaats behaald in de Porsche Supercup, verreden in het voorprogramma van de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza. "Ik ben best tevreden. Ik stap in een voor mij vreemde auto in een zeer competitief, internationaal veld en eindig bijna op het podium", aldus Jeroen. Michael Bleekemolen (Aerdenhout) kwam door motorische problemen niet verder dan de zeventiende plaats.

Een week na zijn succesvolle gastrace in de Porsche Carrera Cup op Circuit Park Zandvoort (tweede plaats), kwam Jeroen Bleekemolen voor de eerste keer dit seizoen in de Porsche Supercup in actie. Jeroen was door het team van de kersverse Supercup-kampioen Richard Westbrook ingehuurd om te helpen om de titel bij de teams veilig te stellen
In het 27 auto's tellende, ultracompetitieve veld reed Jeroen de zevende trainingstijd. "Als ik een tiende van een seconde sneller was geweest dan had ik de vierde tijd gerealiseerd", illustreerde Bleekemolen het niveau van het veld. "Die vierde startpositie was zeker mogelijk; in mijn snelste ronde werd ik iets opgehouden."
Jeroen klom in de race op naar de uiteindelijke vierde plaats. "Ik kon goed naar voren rijden. Het kostte mij de nodige tijd om mijn voorgangers te passeren, dat was in het voordeel van de kop van het veld. Ik had de snelheid om op het podium te eindigen. De race had een paar ronden langer moeten duren, mogelijk was het dan gelukt." Jeroens team kon tevreden zijn; mede dankzij de inspanningen van Jeroen werd de titel bij de teams veiliggesteld.

Voor Michael Bleekemolen verliep het weekeinde minder succesvol. De vader van Jeroen vertrok vanaf de 21ste startpositie. "De motor loopt niet goed", verklaarde hij zijn tegenvallende trainingsresultaat. In de race ging het aanvankelijk beter. "Ik werkte mij op naar de zestiende plaats, toen kwamen de problemen terug." Uiteindelijk eindigde Michael als zeventiende. Oliver Freymuth, gastrijder bij Team Bleekemolen, viel na een aanrijding bij de start uit.

Uitslag Porsche Supercup, Monza (!): 1. Uwe Alzen (D), 24:34.925; 2. Richard Westbrook (GB), op 3.758; 3. Patrick Huisman, op 11.470; 4. Jeroen Bleekemolen, op 12.333; 17. Michael Bleekemolen, op 39.276.

Kijk voor actuele informatie over Team Bleekemolen op www.bleekemolen.com.
---

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, tel. 0654 761 162 en Michael Bleekemolen, tel. 0653 160 022.

---- --