Persbericht Eurotech Racing - ELF BRL - Zolder 10 september 2006

Ingezonden persbericht

Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Twee podiumplaatsen Marc Goossens in ELF BRL-V6

Zolder (B), 10 september 2006. Marc Goossens (B, Geel), uitkomend voor Eurotech Racing, heeft twee derde plaatsen behaald in de beide races van de ELF BRL-V6, verreden op het circuit van Zolder. Danny van Dongen (NL, Zandvoort) kwam door technische problemen niet verder dan een zevende en negende plaats.

In de eerste race van de ELF BRL-V6 vertrok Marc Goossens vanaf de zesde startpositie, zeven plaatsen voor zijn teamgenoot Danny van Dongen. "Ik had veel last van overstuur, daarnaast werd ik in mijn snelle ronde opgehouden", verklaarde Goossens zijn wat tegenvallende startplek. Danny was gehandicapt door een defecte 'powershift', het systeem waarmee de rijders tijdens het schakelen het gaspedaal niet los hoeven te laten.
In de race klom Marc op naar de derde plaats. "De wegligging van mijn auto is nu een stuk beter", constateerde de drievoudig BRL-racewinnaar. "Ik zat tijdens mijn inhaalrace een tijd vast achter Jacky van der Ende, dat kostte mij tijd. Verder ging het goed. Mijn derde plek is een mooie uitgangspositie voor de tweede race."
Danny van Dongen klom op van de dertiende naar de negende plaats. Hij was niet tevreden. "Ik kom snelheid tekort. Na een bocht rijden mijn tegenstanders zo bij mij weg. Bij het aanremmen voor de volgende bocht maak ik vervolgens weer meters goed."

In de tweede race startte Marc Goossens vanaf de derde positie. Aanvankelijk reed hij achter raceleider Sandor van Es en tweede man Donald Molenaar. In de tweede ronde kwam Marc weer als derde door, deze keer achter Jacky van der Ende. "Ik kreeg een flinke tik van Jacky, waardoor ik tegen Donald aanschoot. Donald spinde en viel terug", aldus Goossens, die achter Van Es en Van der Ende als derde over de finish kwam. Marc stelde daarmee zijn tweede podiumplek veilig.
Danny van Dongen klom in zijn tweede race op van de negende naar de zevende plaats. Danny: "Ik had wederom last van een niet goed schakelende versnellingsbak. We hebben de bak eerder dit weekeinde al een keer verwisseld." De race werd overschaduwd door een zwaar ongeval, dat gelukkig goed afliep voor de betrokken rijders. "We hebben daardoor de halve race achter de safety car gereden", aldus Van Dongen. "Tijdens die rondjes kon ik mijn voorliggers niet onder druk zetten. Dat heeft mijn resultaat ook geen goed gedaan."

De volgende races van de ELF BRL-V6 worden op 30 september en 1 oktober verreden op Circuit Park Zandvoort, tijdens het A1 GP-weekeinde (!).

Eurotech Racing wordt onder meer gesteund door de Eurotech Group
(www.eurotechgroup.nl), Pezag (www.pezag.cz), Techwork recruitment agency en Toora Competizione. Eurotech Racing op internet: www.eurotechracing.nl.

Uitslag race 1: 1. Sandor van Es, 16 ronden; 2. Donald Molenaar, op 2.205; 3. Marc Goossens, op 11.996;

9. Danny van Dongen, op 27.641.
Uitslag race 2: 1. Sandor van Es, 11 ronden; 2. Jacky van der Ende, op 1.137; 3. Marc Goossens, op 1.828;

7. Danny van Dongen, op 6.187.
Stand na twaalf races: 1. Jacky van der Ende 166; 2. Sandor van Es 149; 3. Donald Molenaar 138;

5. Marc Goossens en Danny van Dongen 116.
---

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Danny van Dongen, tel. +31 (0)6 555 64 307;

Marc Goossens, tel. +32 (0)4777 65 317.

---- --