Ingezonden persbericht

Persbericht 10 september 2006,

Kunstenfestival De Wereld van Witte de With groot succes

Zondagmiddag om 18.00 uur eindigde een succesvolle editie van De Wereld van Witte de With traditioneel met kunstveiling de Aankoop. Drie dagen lang waren de Witte de Withstraat, Museumpark en alle daar gevestigde kunstinstellingen podium voor beeldende kunst, theater, dans, fotografie, performance, muziek, debat, poëzie, lifestyle en mode. Het festival werd druk bezocht. De tentoonstellingen hadden een aanhoudende stroom bezoekers zowel 's middags als 's avonds, bijna alle theater- en dansvoorstellingen raakten uitverkocht en op straat was het tot in de kleine uurtjes gezellig druk. De muziek van de bands in Going-to-a-go-go tent en de rondlopende straatartiesten zorgden voor spontane feestjes.

Kunstenares Yvonne Dröge Wendel verbaasde het publiek met haar project Black Ball. De enorme zwarte vilten bal opende het festival op vrijdagmiddag en maakte vervolgens een reis door de stad. Met hulp van Japanse toeristen rolde hij over de Erasmusbrug. Op de markt op Zuid kreeg de bal veel belangstelling, kinderen uit de hele buurt rolden en speelden ermee in het Afrikaanderpark. Op www.antennetv.nl zijn de belevenissen van Black Ball in Rotterdam terug te zien. Tijdens het festival zijn ook een aantal kunstprojecten uitgenodigd voor andere evenementen. Hersenauto van Olaf Mooij rijdt tijdens Oerol 2007 en Industrial Madness van Tijmen Zonnevijlle en de Kijkbuiskinderen is geboekt door Mothership.

Eén van de grote trekkers van het festival dit jaar was Modetent#01 georganiseerd door NieuweOntwerpers.nl. Drie dagen lang waren er shows op de catwalk van o.a. Aleksandra Stojadinov (winnaar van de Frans Molenaarprijs), Truus Trendy en NieuweOntwerpers.nl. Zaterdagavond puilde de tent uit voor de voorronde van de Going-to-a-go-go Fashion Award. Op zondag trokken modeliefhebbers en masse naar Arminius (in de Remonstrantse kerk), voor Mode-Marché, the church of fashion. Op deze stock sample sale verkochten jonge en gevestigde modeontwerpers hun voorraden, stoffen en monstercollecties.

De Wereld van Witte de With is onderdeel van September in Rotterdam 2006, de opening van het culturele seizoen met een maand lang kunst en cultuur. www.septemberinrotterdam.nl

---