Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout deel 2 (10/09/06)

OOSTERHOUT NB, 10 september 2006

Ruziemakers aangehouden

OOSTERHOUT: Zaterdag 9 september rond 19.30 uur kreeg de politie de melding dat een ruziemakende man en vrouw richting het centrum van de stad liepen en daarbij tegen autos schopten. Op de hoek van de Markt en de Leijsenhoek hielden ze het koppel, een 37-jarige vrouw uit Utrecht en een 35-jarige man uit Oosterhout, staande.De man gaf aan dat ze woorden hadden gehad en dat de vrouw daarbij tegen een auto was gevallen. Ter plaatse zagen de agenten een auto staan met schade, waarop het tweetal is aangehouden.
De man bekende tegen één auto te hebben geschopt, de vrouw kon zich niks herinneren. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. De politie zet het onderzoek voort.

Aanvulling op persbericht incident Waalwijkse horeca

WAALWIJK: Naar aanleiding van de openlijke geweldpleging in de nacht van zaterdag 9 september op zondag 10 september bij twee horecagelegenheden in de Grotestraat is de politie een uitgebreid onderzoek gestart.
Inmiddels hebben twee portiers aangifte gedaan van poging doodslag. Het gaat om een 27-jarige Waalwijker en een 33-jarige Waalwijker. De laatste is door één van de verdachten met een stuk glas in zijn keel gesneden / gestoken. De man is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht en daar aan zijn verwonding geopereerd.
De politie onderzoekt of er nog andere mensen dan de twee aangehouden verdachten betrokken waren bij het belagen van de portiers. De politie wil daarbij uiteraard graag in contact komen met getuigen. Het was ten tijde van het incident, 03.45 uur, nog druk in het centrum van Waalwijk, omdat er een sportief evenement bezig was. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Vier automobilisten betrokken bij kettingbotsing

SPRANG-CAPELLE: Op de A59 ter hoogte van parkeerplaats Labbegat, in de rijrichting Waalwijk, vond zondag 10 september rond 09.45 uur een aanrijding plaats, waarbij vier autos betrokken waren. Een nog onbekende automobilist (gegevens waren nog niet ingevoerd red.) remde vrij abrupt voor langzaam rijdend verkeer nabij de afrit Waalwijk / Loon op Zand. Een 19-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel die achter hem reed, probeerde hem te ontwijken door naar de linkerrijstrook te gaan. Hierdoor verloor ze echter de macht over het stuur en begon te slingeren. Daarbij schampte ze de auto van een 31-jarige man uit Pijnacker. Ze kwam vervolgens dwars op de linkerrijbaan tot stilstand.
Een 32-jarige Rotterdammer reed hierna tegen de auto van de vrouw.

Motorrijder zwaar gewond na val van motor

WAALWIJK: Zaterdag 9 september rond 16.30 uur kwam in de Karl Zellerstraat een motorrijder ten val. De man, een 29-jarige Waalwijker, reed zonder helm door de Karl Zellerstraat en is vermoedelijk de controle over zijn motor kwijt geraakt. De man kwam ongelukkig ten val en liep hoofdletsel op. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel verzorgd. Zij kregen daarbij hulp van personeel van de traumaheli. De man is daarna per ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. De motor waarop de man reed is voor nader technisch onderzoek in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Politie onderzoekt mishandeling broer en zus

WAALWIJK: Zaterdag 9 september rond 21.15 uur zijn in de Grotestraat, ter hoogte van een supermarkt, een Waalwijkse broer (17) en zus (14) mishandeld door twee nog onbekende mannen. Het tweetal stond voor de supermarkt toen één van de mannen tegen de jongen zei dat hij zijn middelvinger niet naar hem moest opsteken. De jongen was zich echter van geen kwaad bewust.
De ene man hield vervolgens de jongen vast, terwijl de ander hem sloeg. Daarna trokken ze het meisje aan haar haar en sloegen haar op het hoofd. Ook zouden de twee verdachten met de auto op de broer en zus zijn ingereden. Oplettende getuigen noteerden het kenteken van de auto, waarna de politie een onderzoek instelde naar de verdachten. Op het Waalwijkse adres dat bij de auto hoort troffen ze de verdachten echter niet aan. De politie zet het onderzoek voort.

Man aangehouden na rijden onder invloed

WAALWIJK: In de nacht van zaterdag 9 september op zondag 10 september rond 03.00 uur heeft de politie op het St. Jansplein een 24-jarige Waalwijker aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de man 570 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumhoeveelheid is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 8 uur opgelegd.

Politie houdt verdachte aan na mishandeling

WAALWIJK: De politie heeft in de nacht van zaterdag 9 september op zondag 10 september bij een horecagelegenheid aan de Valkenvoortweg een 33-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden. De man wordt ervan verdacht rond 04.00 uur zonder directe aanleiding een 20-jarige man uit Kaatsheuvel meerdere malen in het gezicht te hebben geslagen. Deze man liep hierdoor een gescheurde lip op. De verdachte bekende de mishandeling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na huiselijk geweld

WASPIK: zaterdag 9 september om 21.30 uur heeft de politie een 47-jarige inwoner van Waspik aangehouden op verdenking van onder andere huiselijk geweld. De man had eerder op de avond in hun woning zijn 44-jarige vriendin mishandeld. Ook mishandelde hij een 47-jarige achterbuurvrouw, die de 44-jarige vrouw te hulp kwam. Beide vrouwen hebben aangifte gedaan tegen de man. Hij is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten en zit nog vast.

Auteur: Leonie van Ooijen