Politie Midden- en West Brabant

Steekincident Waalwijkse horeca (10/09/06)

WAALWIJK, 10 september 2006

Politie houdt twee verdachten aan na incident in Waalwijkse horeca

WAALWIJK: In de nacht van zaterdag 9 september op zondag 10 september rond 03.45 uur vond bij een café in de Grotestraat een incident plaats, waarbij een xx-jarige portier gewond raakte. De portier had een 19-jarige man uit Elshout de toegang tot het café geweigerd. De man was het hier niet mee eens en kwam met zijn eveneens 19-jarige broer verhaal halen.
De mannen schopten stennis en belaagden de portiers. Daarbij gooiden ze onder andere met dranghekken en een fiets en verwondden ze een portier met een stuk glas. Daarna richtten ze hun woede op de toegangsdeur van een naastgelegen café. Na enkele flinke trappen tegen de deur ging het tweetal ervandoor richting het St. Jansplein, waar ze werden aangehouden. De twee zitten vast op verdenking van openlijke geweldpleging.

Aanvulling op persbericht incident Waalwijkse horeca

WAALWIJK: Naar aanleiding van de openlijke geweldpleging in de nacht van zaterdag 9 september op zondag 10 september bij twee horecagelegenheden in de Grotestraat is de politie een uitgebreid onderzoek gestart.
Inmiddels hebben twee portiers aangifte gedaan van poging doodslag. Het gaat om een 27-jarige Waalwijker en een 33-jarige Waalwijker. De laatste is door één van de verdachten met een stuk glas in zijn keel gesneden / gestoken. De man is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht en daar aan zijn verwonding geopereerd.
De politie onderzoekt of er nog andere mensen dan de twee aangehouden verdachten betrokken waren bij het belagen van de portiers. De politie wil daarbij uiteraard graag in contact komen met getuigen. Het was ten tijde van het incident, 03.45 uur, nog druk in het centrum van Waalwijk, omdat er een sportief evenement bezig was. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Auteur: Leonie van Ooijen