Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg deel 1 (10/09/06)

TILBURG, 10 september 2006

Diverse verdachten aangehouden na mishandeling of bedreiging

TILBURG: In de nacht van zaterdag 9 september op zondag 10 september rond 00.50 uur hield de politie op de Heuvel een 18-jarige Tilburger aan. De man wordt ervan verdacht een portier van een horecagelegenheid op de Heuvelring woordelijk te hebben bedreigd. Hij deed dit nadat hem de toegang tot de zaak was geweigerd. De verdachte ontkent de bedreiging.

TILBURG: Een 19-jarige Tilburger deed bij de politie aangifte van mishandeling. De man was in de nacht van zaterdag 9 september op zondag 10 september rond 02.00 uur voor een café aan het Piusplein lastiggevallen door een 20-jarige Tilburger. Toen het slachtoffer hier wat van zei, kreeg hij een klap in zijn gezicht. Hij liep hierbij een scheurtje onder zijn wenkbrauw op. De politie hield de verdachte aan. De man bekende de mishandeling.

TILBURG: De politie arresteerde in de nacht van zaterdag 9 september op zondag 10 september rond 02.50 uur op de paleisring een 36-jarige man uit Berkel-Enschot. De man had in een café aan de Paleisring woorden gekregen met een 30-jarige Tilburgse. De twee zijn bekenden van elkaar. Op straat escaleerde de onenigheid, waarbij de man de vrouw sloeg en schopte. De man wilde geen verklaring afleggen. Hij is zondag rond 05.45 uur weer in vrijheid gesteld.

Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG: Personeel van een schoenenwinkel op de Heuvel heeft vrijdag 8 september rond 14.30 uur twee vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouwen, beiden 20 jaar oud en woonachtig in Tilburg, hadden geprobeerd drie paar schoenen weg te halen. Een van de vrouwen had bovendien een personeelslid van de winkel geknepen. De politie trof bij de vrouwen diverse andere spullen aan, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie onderzoekt dit nog. TILBURG: In een kledingwinkel in de Heuvelstraat hield winkelpersoneel vrijdag 8 september twee vrouwen aan die geprobeerd hadden een bh te stelen. De twee vrouwen, 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam zijn overgedragen aan de politie.
Tegen de vrouwen is proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG: Winkelpersoneel van een supermarkt aan het Bart van Peltplein betrapte zaterdag 9 september rond 10.15 uur een 36-jarige Tilburgse op winkelediefstal. De vrouw had diverse levensmiddelen in een trolley gestopt en ze niet afgerekend. De vrouw werd overgedragen aan de politie en bekende de winkeldiefstal. Ze kreeg na overleg met Justitie een boete opgelegd van EUR 130,-. Als ze de boete niet betaald, moet ze alsnog voor de rechter verschijnen.

Man aangehouden na steekpartij

TILBURG: Bij de politie kwam vrijdag 8 september rond 21.00 uur de melding binnen dat in de Besoijenstraat een man een andere man had gestoken en dat het slachtoffer de dader zou achtervolgen. De politie kon in de Brouwershavenstraat de verdachte, een 24-jarige Tilburger, aanhouden. Het slachtoffer, een 42-jarige Tilburger, had slechts een sneetje in zijn hand opgelopen.
Hij verklaarde dat hij in zijn woning was, toen hij getik op het raam hoorde. Toen hij ging kijken, zag hij een zenuwachtige, verwarde man staan, die op zoek was naar een kennis van de bewoner. De 42-jarige Tilburger probeerde de verwarde man weg te jagen en liep daarbij het sneetje op. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Onbekenden steken flitspaal in brand

TILBURG: Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag 8 september op zaterdag 9 september een flitspaal op de Stokhasseltlaan in brand gestoken. Tegen de paal werden autobanden geplaatst, die vervolgens werden aangestoken. De politie onderzoekt de brandstichting.

Beginnende bestuurder raakt rijbewijs kwijt

TILBURG: Een 26-jarige man uit Tilburg is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij betrapt was op rijden onder invloed. De man werd zaterdag 9 september rond 04.45 uur op de Taxandriebaan gecontroleerd, omdat hij zonder licht reed. Tijdens de controle bleek dat hij teveel had gedronken. Hij moest mee naar het bureau waar uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 365 ug/l was. Dit kostte hem zijn rijbewijs.

Sinds 1 januari is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens bij 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l), voor ervaren bestuurder bij 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Doel van de nieuwe regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk.

Auteur: Leonie van Ooijen