Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg deel 2 (10/09/06)

TILBURG, 10 september 2006

Politie houdt man aan na openbare dronkenschap

OISTERWIJK: In de nacht van zaterdag 9 september op zondag 10 september rond 02.00 uur heeft de politie een 22-jarige man uit Oisterwijk aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap. De politie had de melding gekregen dat de dronken man overlast veroorzaakte in Peellandstraat. Nadat ze de man eindelijk wakker hadden gekregen en hem naar huis wilden brengen, beledigde de man de agenten. Hij mocht in de cel zijn roes uitslapen. De volgende ochtend verklaarde hij zich niks te kunnen herinneren.

Stel beroofd

TILBURG: Een 20-jarige man uit Oisterwijk en zijn 17-jarige vriendin uit Tilburg zijn in de nacht van zaterdag 9 september op zondag 10 september rond 02.30 uur op de Spoordijk beroofd.
De man fietste met zijn vriendin achterop over de Spoordijk toen er plotseling twee mannen uit de bosjes sprongen. Ze sloegen de man, waardoor hij geen grip meer had op de fiets. De vrouw viel hierdoor van de fiets. De man moest vervolgens zijn portemonnee afgeven en de vrouw een los bankbiljet dat ze bij zich had. Hoe de twee berovers vervolgens zijn verdwenen en waarheen is nog onbekend. Het zou gaan om twee blanke mannen van ongeveer 20 jaar oud en 1.85m lang. Beide mannen hadden een kaal hoofd en droegen een zwart shirt. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Portier horeca betrapt man op drugsbezit

TILBURG: Een portier van een horecagelegenheid aan de Heuvelring heeft zondag 10 september rond 10.00 uur tijdens een ingangsfouillering een man betrapt die XTC-pillen bij zich had. De verdachte, een 37-jarige inwoner van Raamsdonk, was in het bezit van 39 pillen en verklaarde ze juist voor eigen gebruik gekocht te hebben. Hij deed afstand van de drugs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Wielrenner gewond na aanrijding

DIESSEN: Op de kruising van de Lombartsstraat en de Eikenbeemd raakte zaterdag 9 september rond 10.30 uur een wielrenner gewond na een aanrijding. De wielrenner, een 53-jarige man uit België verleende op de t-splitsing geen voorrang aan een 38-jarige automobilist uit Diessen die van rechts kwam. De wielrenner kwam op de motorkap van de auto en vervolgens op het wegdek terecht. Hij is met een gebroken heup naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Pool aangehouden na lastigvallen vrouw, bekladden woning en vernielen autobanden

TILBURG: De Tilburgse politie heeft zaterdag 9 september om 21.15 uur een 36-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man viel een 46-jarige Tilburgse lastig. Ook heeft hij twee garagedeuren, waaronder die van de vrouw en een auto beklad met zwarte verf. Bovendien heeft hij van twee autos een band lek gestoken. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Politie houdt vrouw aan na vernieling ruit

TILBURG: Zaterdag 9 september rond 23.15 uur heeft de politie een 43-jarige Tilburgse aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit. De vrouw wordt ervan verdacht zaterdagavond een steen voor de ruit van de voordeur van een woning in de Spinmeesterstraat te hebben gegooid. De 35-jarige bewoonster deed hiervan aangifte. Jaloezie zou de oorzaak zijn geweest voor het incident.
De 43-jarige Tilburgse bekende de vernieling. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Leonie van Ooijen