Digitale Gemeente Houten

Topvolleybal in Houten!?

zondag 10 september 2006 - Bron: Redactie SDGH

Foto: Frank Kuiper
Afgelopen zaterdag organiseerde volleybalvereniging Taurus een toernooi waarin teams uit de hoogste volleybal divisie in Nederland aanwezig waren.
Het eerste damesteam draait al een paar jaar mee in de eerste divisie en heren 1 is afgelopen jaar naar dit niveau gepromoveerd. Met Frank Kuiper praatten we eerst wat bij over het wel en wee van de vereniging. Taurus telt zon 550 spelende leden, wat betekent dat er zon 50 teams zijn. Inmiddels is het honk gevestigd in de sporthal De Kruisboog, waarvan Taurus de hoofdhuurder is en tevens eigenaar van kantine en boven de kantine gelegen vergaderruimte. Bij eerste divisie volleybal zonder sponsoring ook al niet meer weg te denken. Frank: de extra inkomsten zijn nodig om de eerste teams vaker te laten trainen. Dat zou je ook kunnen bereiken door een veel hogere contributie voor alle leden, maar Taurus wil dat een eerste team kosten neutraal werkt. We hebben vanmiddag ook een overeenkomst met Fysio Workshop Houten ondertekend.
Deze overeenkomst is soortgelijk als een eveneens zeer ambitieus Victum anderhalve week terug bekend maakte. Fysio Workshop Houten vervult een belangrijke rol in het voorkomen en genezen van (top)sportblessures.

Even later schoof Jan Stronkhorst (trainer van Dames 1) ook aan. We zijn nu een maand bezig en hebben in augustus twee van dergelijke toernooien met andere eerste divisie teams gehad. Dit is voor ons een echte krachtmeting.
Foto: Frank Kuiper
De eerste wedstrijd tegen Wiechers/DOK was met 3-0 gewonnen. Op de vraag wat de ambitie voor dit jaar is kwam het antwoord: in ieder geval bij de eerste 4 eindigen. Volgend seizoen wordt de eredivisie de A-League en komt er een B-League. De kampioenen van de 1e divisies spelen met de nummer 9 van de eredivisie om een plaats in de A-League. Deze verliezers en de nummers 2 t/m 4 in de huidige eredivisies spelen volgend seizoen in de B-League. De rest van de eerste divisies vormt volgend jaar één eerste divisie. Samengevat: Taurus wil komend jaar minimaal B-League spelen.
Zitten jullie een beetje op koers? We zijn 10 augustus begonnen met de trainingen. Tot dusver gaat het boven verwachting. Zeker als je in aanmerking neemt dat we een zestal speelsters uit de eigen jeugd hebben laten doorstromen naar het eerste. Ik moet ze eerder afremmen dan opjutten. De piek moet niet te vroeg liggen. Half oktober hebben we belangrijke competitiewedstrijden. Daar moet gepiekt worden. Hebben jullie zon sterke jeugd? Jan: Uit een straal van ca. 30 km rond Houten worden we door ouders benaderd of hun dochter alsjeblieft bij Taurus mag trainen. Zij (en hij wees naar een speelster) speelt in het eerste, is 16 jaar en komt uit Veenendaal. Haar ouders brengen en halen haar. Als je kijkt naar onze vertegenwoordigingen in regionale en landelijke selectieteams dan kun je wel stellen dat Taurus het Ajax van het volleybal is.

De andere twee wedstrijden tegen de eredivisieteams gingen met 2-1 verloren. Daar hebben we veel van geleerd was het commentaar van Jan. Op de vraag op koers naar Topvolleybal in Houten? bleef het antwoord nog uit. Dames 1 begint de competitie op 30 september. We hopen op de hoogte gehouden te worden van de resultaten.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).