Ingezonden persbericht

PODIUMFINISH VOOR CARLO VAN DAM OP DONINGTON PARK!

DONINGTON, 10 SEPTEMBER 2006 - In de afsluitende race op het circuit van Donington Park (Engeland) heeft Carlo van Dam vanmiddag een uitstekende tweede plaats behaald! Met deze prestatie nam de Nederlander sportieve revanche op de eerste manche waar de Vlaardinger voortijdig de strijd moest staken, nadat hij door toedoen van de Finse coureur Atte Mustonen van de baan werd geduwd. Met deze podiumplaats wist Van Dam bovendien de aansluiting te houden op een topklassering in de Eurocup Formule Renault 2.0. De S-T-A-R-T-coureur staat na tien races op een gedeeltelijke vierde plaats met 56 kampioenschappunten.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
Op de eerste vrijdagtraining deed Van Dam het rustig aan. De 20-jarige rijder ging op oude banden naar buiten en zocht naar een juiste afstelling voor de belangrijke kwalificatiesessies die op zaterdag werd verreden. Hij kwam hierbij echter niet verder dan een achttiende stek. In de tweede training van veertig minuten kwam Carlo met vier nieuwe banden op de baan. Nadat hij een snelle tijd wist neer te zetten, zocht hij opnieuw het asfalt met een nieuw setje rubber. Van Dam wist het tempo goed vast te houden en realiseerde daarbij de zevende snelste tijd.

De kwalificatiesessie verliep echter met ups en downs. In het eerste gedeelte van deze sessie kon hij door hevige overstuurproblemen geen snelle rondetijden neerzetten. Hij moest hierbij genoegen nemen met een vijfde plaats voor de eerste race. Door een gele vlag situatie in het tweede gedeelte van deze tijdtraining kon de rijder met startnummer 8 wederom geen snelle ronden forceren, zodat hij nog slechts twee rondjes had om een toptijd te realiseren. Na een goed eerste rondje verliep zijn tweede en beslissende ronde nog beter totdat hij werd opgehouden door Sebastien Buemi en Duarte Felix da Costa. Ondanks dit oponthoudt boekte Van Dam een prima tweede tijd voor de afsluitende race.

RACE 01 + 02:
Op zaterdagmiddag kwam Van Dam goed uit de startblokken. Hij wist Bertrand Baguette te verschalken en ging als vierde door de eerste bocht. Van Dam kon echter niet lang genieten van deze positie. In het begin van de tweede ronde werd hij onder een gele vlag door Atte Mustonen naar het vuile gedeelte van de baan gedwongen en spinde in een 'splitsecond' van het circuit. Van Dam kon zijn weg helaas niet meer vervolgen en zag vele kostbare punten verloren gaan.

In de tweede en afsluitende manche op zondagmorgen vertrok Van Dam als tweede en wist poleman Chris van der Drift goed onder druk te zetten. Doordat de banden gedurende de achttien ronden tellende race steeds meer vibraties vertoonden, kon Van Dam niet langer een vuist maken naar de koploper. Zijn tweede plaats kwam echter nimmer meer in gevaar waardoor de rijder van het Franse SG Formula op deze positie werd afgevlagd. Met deze prestatie pakte Van Dam inmiddels zijn derde podium van het seizoen!

CARLO VAN DAM: "Ik ben opgelucht met mijn tweede plaats! Dit resultaat zat er het gehele weekend in, maar ik miste het nodige geluk in de kwalificatiesessies en de openingsrace van gisteren. Ik werkte zowel met mijn engineer als het team prima samen en we wisten de auto op deze snelle baan erg goed af te stellen. In het begin van de week zag het er overigens nog somber uit of ik wel aan de start zou verschijnen, want ik lag enkele dagen met veertig graden koorts op bed. Gelukkig herstelde ik bijzonder snel en kon mij goed concentreren op de wedstrijden. Na twee mindere weekenden gaan we weer de goede kant op. Ik hoop deze stijgende lijn in ieder geval door te kunnen trekken naar de races op Le Mans en Barcelona!"

UITSLAG RACE 01 - EUROCUP FORMULE RENAULT 2.0 (09/09/2006, DONINGTON PARK):

01. Sebastien Buemi, Motopark Academy, 27:28.476
02. Bertrand Baguette, Epsilon Euskadi, + 00.951
03. Kasper Andersen, JD Motorsport, + 02.467
04. Tom Dillmann, SG Formula, + 08.394
-.-. CARLO VAN DAM, SG FORMULA, + 17 RONDEN

UITSLAG RACE 02 - EUROCUP FORMULE RENAULT 2.0 (10/09/2006, DONINGTON PARK):

01. Chris van der Drift, JD Motorsport, 27:19.271
02. CARLO VAN DAM, SG FORMULA, + 03.070
03. Bertrand Baguette, Epsilon Euskadi, + 03.665
04. Filipe Albuquerque, Motopark Academy, + 05.777
05. Xavier Maassen, JD Motorsport, + 06.500

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).