Politie Zeeland


---


O-2299-2006 Aanrijdingen op Schouwen-Duiveland
Op Schouwen-Duiveland vonden zondagmiddag twee aanrijdingen plaats, waarbij twee motorrijders gewond raakten.

Om 14.40 uur vond de eerste aanrijding plaats op de Brouwersdam bij Scharendijke.
Een 45-jarige automobilist uit 's-Gravendeel kwam uit de richting van Scharendijke en wilde parkeren op een vrije plaats aan de linkerkant van de weg. Hij sloeg linksaf en stopte op de weg om enkele voetgangers voor de laten gaan. Op dat moment kwam vanuit tegenovergestelde richting een 42-jarige Vlaardingse motorrijder die niet meer kon stoppen. Hij raakte bij de botsing gewond aan zijn schouder en werd naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De auto en de motor raakten beschadigd.

Om 15.50 uur volgde een tweede aanrijding op de Oostersteijnweg in Ouwerkerk.
Een 24-jarige motorrijder uit de gemeente Schouwen-Duiveland passeerde in een flauwe bocht naar links een voor hem rijdende, evenoude motorrijder uit dezelfde gemeente. Uit tegenovegestelde richting kwam een 52-jarige automobilist uit Hellevoetsluis waar de passerende motorrijder waarschijnlijk van schrok. Hij raakte in de rechterberm en viel in de afrastering. Zijn motor gleed terug op het wegdek en de andere motorrijder reed daar tegenaan. Hij viel en kwam onder de personenauto. De man is met rugletsel naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Beide motorfietsen en de auto raakten bij de aanrijding beschadigd.

Z-2300-2006 Motorrijder botst tegen auto in Breskens
Op de Nieuwesluisweg in Breskens kwam zondag om 16.15 uur een 21-jarige motorrijder uit Terneuzen in aanrijding met een personenauto.
Hij kwam uit de richting van Nieuwvliet. Door onbekende oorzaak raakte hij op de linkerweghelft en botste frontaal tegen een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 30-jarige automobilist uit Axel. De motorrijder die last had van zijn onderrug, werd ter observatie naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De motor en de auto raakten beschadigd.

R-2301-2006 Snelheidscontroles in Sas van Gent en in Wilhelminadorp
Zondagmiddag en -avond zijn er, in het kader van het project subjectieve verkeersonveiligheid, 2 snelheidscontroles gehouden met de lasergun in 30-km zones.
Dit soort metingen wordt gedaan op verzoek van mensen die de weg als onveilig ervaren. Op zondagmiddag is er gecontroleerd op de Zandstraat te Sas van Gent tussen 15.00 uur en 17.45 uur. Van de 250 voertuigen reden werden er 15 staande gehouden die harder reden dan 45 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 61 km/u. In de avond is er gemeten in Wilhelminadorp op de Westhavendijk tussen 19.00 uur en 20.45 uur. Hier reden er van de 98 passanten 9 bestuurders te hard, de hoogst gemeten snelheid was 60 km/u.
Dit soort metingen zullen met regelmaat in de gehele provincie gehouden worden.


---- --