Ingezonden persbericht


Persbericht

Minister Pechtold opent de " Strategic IT Summit"

Alexander Pechtold verzorgt op 11 september a.s. de opening van de Strategic IT Summit. Op de Strategic IT Summit ontmoeten strategie- en beleidsmakers uit de Overheid en het bedrijfsleven elkaar. Onder leiding van dagvoorzitter Thom de Graaf wordt de problematiek rondom nieuwe wet- en regelgeving besproken. De Overheid wil door de inzet van IT de samenwerking met het bedrijfsleven verbeteren.

De problematiek, zoals bij het nieuwe zorgstelsel en de privatisering van de energiemarkt, is divers. Zo is er geen aansluiting tussen Overheid en bedrijfsleven als het gaat om nieuwe wet- en regelgeving. Het bedrijfsleven wordt te laat geïnformeerd en voelt zich daardoor niet betrokken bij de Overheidsinitiatieven. De Overheid heeft behoefte aan inbreng van het bedrijfsleven en hoopt zo meer draagvlak bij bedrijven en instellingen te krijgen.

Gezien het belang voor zowel overheid als bedrijfsleven behandelt de Strategic IT Summit vraagstukken om te komen tot een verbeterde samenwerking specifiek in het IT- werkveld. Professionals van de Overheid en uit het bedrijfsleven bedenken oplossingen voor:
- Een wederzijdse efficiënte inrichting van veranderde regelgeving.
- De financiële impact van veranderde regelgeving.
- Elkaar wederzijds versterken middels optimale inzet van IT.

De Strategic IT Summit vindt plaats op 11 september in het Sofitel te Den Haag. CFO's, CIO, strategisch management, IT- managers en beleids- en stafmedewerkers kunnen zich aanmelden via www.itsmf.nl.