BredeSchoolNet


Helpdesk kinderopvang op school

Van 11 t/m 15 september heeft het JSO, expertisecentrum voor jeugd, samenleving en opvoeding, een gratis telefonische hulpdienst voor iedereen met vragen over kinderopvang op school.

Dankzij de motie Van Aartsen/Bos hebben scholen vanaf augustus 2007 de plicht voor- en naschoolse opvang te regelen. Vanaf 1 januari is er een inspanningsverplichting. Voor iedereen met vragen over aanpak van de opvang, aanbod, de geschiktste vorm van samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs, etc etc, organiseert JSO een belweek.

JSO is een expertisecentrum voor jeugd, samenleving en opvoeding adviseert en begeleidt kinderopvangorganisaties en scholen al jarenlang bij de start en uitbreiding van kinderopvang en het initiëren van samenwerkingstrajecten.

Van 11 t/m 15 september tussen 10.00 en 15.00 uur biedt JSO gratis hulp aan in de vorm van een telefonische helpdesk. Er zitten gespecialiseerde adviseurs aan de andere kant van de lijn. De hulpdienst is ook bereikbaar per e-mail.

Na de belweek is een verslag van de meest gestelde vragen (èn natuurlijk de antwoorden) te vinden op de website van JSO, www.jso.nl.

Over de motie Van Aartsen/Bos:

Schoolbesturen zijn vanaf augustus 2007 verantwoordelijk voor de organisatie van voor- en naschoolse opvang als ouders daarom vragen. Hiervoor is landelijk een stappenplan ontwikkeld en 50 miljoen euro voor de aanloopkosten beschikbaar gesteld. Het komend schooljaar staat in het teken van de praktische voorbereidingen.

Helpdesk 11 t/m 15 september: tel. 0182 547888; e-mail helpdesk@jso.nl