FNV Jong/SLAM!FM helpen speeddatende stagiairs

Fnv

Van 11 t/m 14 september presenteert FNV Jong in samenwerking met SLAM! FM en de Taskforce Jeugdwerkloosheid de Nationale Stage- en Leerbanen bus. Een Amerikaanse schoolbus gaat langs een aantal bedrijven en instellingen om kennis te maken en om, wie weet, misschien wel een concrete match tot stand te brengen tussen een potentiële stagiair en een bedrijf.


1 op 50! Dat is het motto wat FNV Jong eerder dit jaar heeft uitgesproken om het ernstige tekort aan stageplekken in Nederland tegen te gaan. FNV Jong is eerst bij zichzelf begonnen door de vakcentrale en verschillende bonden aan te spreken. Nu het de goede kant op gaat (de norm wordt waarschijnlijk vervroegd behaald en wel eind 2006) is het de hoogste tijd om het land in te gaan,aldus Judith Ploegman, voorzitter van FNV Jong.

De bus gaat langs vier verschillende regio s. MBO-ers en leerlingen van het 2e kansonderwijs krijgen de gelegenheid om een kijkje te nemen binnen het bedrijf. Verder worden zij ook zo goed mogelijk klaargestoomd voor de toekomst. Zo wordt er een flitsende speeddate georganiseerd met personen die hun op weg kunnen helpen, zoals P&O-ers, werknemers, stagiairs en mensen van de vakbond.
Naast het inhoudelijke gedeelte, wordt ook iets meegeven op het gebied van presentatie. Hiervoor is een stylist aangetrokken die de juiste tips & tricks geeft. Deelnemers kunnen zich opgeven via de website van SLAM! FM.

De promo is nu op SLAM! FM te horen. In de week van 11-14 september heeft DJ Kristel van Eijk iedere avond FNV Jong, de Taskforce en een deelnemer te gast. Naast het verslag van de dag worden er ook zaken uitgelicht. Ook kunnen luisteraars inbellen voor vragen.
---