Gemeente Weert

31 augustus 2006

B&W hecht groot belang aan inbreng partijen Keent

De burgemeester en wethouders van gemeente Weert willen meer tijd om alle betrokkenen bij het project Keent Kiest Kwaliteit inbreng te geven. Het actualisatierapport dat de nieuwe stand van zaken rondom het project weergeeft, zal hierdoor later dan gepland aan de raad worden gepresenteerd. Eigenlijk zou 11 september a.s. een opiniërende raadsvergadering hierover plaatsvinden.

Het college van B&W wilt dat het rapport een gezamenlijk product is van de gemeente Weert en de professionele partners Wonen Weert en PUNT Welzijn. In overleg met Wonen Weert, heeft het college besloten dat meer discussie en inbreng om tot het rapport te komen, is gewenst. Op dit moment wordt het plan onvoldoende gedragen door alle partijen. Het college wil liever een goed en gedragen plan, dan nu overhaast besluiten te nemen waarvoor geen draagvlak is.

Het college benadrukt, dat het uitstellen van dit rapport geen gevolgen heeft voor de lopende projecten. Er zal dus op geen enkele manier vertraging ontstaan, door het verzetten van de opiniërende raadsvergadering. Op zeer korte termijn zal het college de Raad een nieuw tijdspad voorleggen.

2006.148.LS

---- --