Hulpverlening Gelderland Midden

Gewichtige cursus in Zevenaar

Op 11 september 2006 gaat een 'gewichtige' cursus van start in Zevenaar. Dit is een cursus voor kinderen met overgewicht tussen de 9 en 12 jaar èn hun ouders. De bijeenkomsten worden gehouden in 'Ons Huis', Dr. Honigstraat 3 te Zevenaar. Een diëtiste van Thuiszorg Midden-Gelderland en een verpleegkundige van Hulpverlening Gelderland Midden geven de cursus.

Dat kinderen steeds dikker worden, is geen nieuws. Op dit moment is al één op de acht kinderen te dik. Tijdens de cursus leren kinderen en ouders de juiste balans te vinden tussen eten en bewegen. Afvallen is niet het doel, want de kinderen zijn nog in de groei. Als kinderen niet zwaarder worden maar wel groeien, vallen zij 'vanzelf' af. De kans dat kinderen 'op gewicht' blijven is groter als ouders hen ondersteunen en stimuleren. Daarom staat de samenwerking tussen ouders en kinderen centraal.

Het veranderen van eet- en beweeggewoonten kost tijd. De cursus bestaat dan ook uit 10 bijeenkomsten. De kosten voor ouders zijn ¤12,50 per kind. De prijs is laag omdat de gemeente Zevenaar geld beschikbaar heeft gesteld voor deze cursus. Iedereen die belangstelling heeft, kan zich aanmelden bij Hulpverlening Gelderland Midden (HGM). Dat kan telefonisch, tel: 026-377 3802 of per e-mail: Bedrijfsbureau-vgz@hvdgm.nl. Na aanmelding volgt een persoonlijk gesprek met de verpleegkundige. Ook voor meer informatie kunt u bij HGM terecht.