Gemeente Utrecht

Utrecht, 5 september 2006

Sw/90

Black spots Theo Thijssenplein / Amsterdamsestraatweg

Vanaf maandag 11 september start de gemeente met werkzaamheden aan de kruising Theo Thijssenplein / Amsterdamsestraatweg. Het betreft hier een zogenaamde Black spot. Dit is een verkeerspunt waar met enige regelmaat (letsel-) ongevallen plaatsvinden. De gemeente treft hier verkeersremmende maatregelen. De kruising is door de werkzaamheden tot eind september afgesloten voor doorgaand verkeer.

Werkzaamheden

Vanaf maandag 11 september tot de laatste week van september is de kruising afgesloten voor doorgaand verkeer. Op de kruising komt een plateaudrempel, dit betekent dat de hele kruising iets verhoogd wordt. De huidige middengeleiders worden iets breder gemaakt waardoor het wegprofiel smaller wordt. Daarnaast komen er twee fietsoversteekpunten (voor beide richtingen) in plaats van het huidige, enkele, gecombineerde fietsoversteekpunt.

Planning

Tijdens de werkzaamheden is de kruising afgesloten voor verkeer. Dat betekent dat er voor ongeveer drie weken een omleiding geldt. (Bus-) verkeer van en naar Maarssen moet omrijden via de Sportparklaan - Burgemeester Norbruislaan - Prins Berhardlaan en de Lessepstraat.

De bushaltes tussen de Lessepstraat en het Theo Thijssenplein alsmede de Sportparklaan en het Theo Thijssenplein zijn tijdens de uitvoering opgeheven. De Amsterdamsestraatweg blijft bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

Black Spots

Voor de aanpak van kruisingen waar met enige regelmaat (letsel-) ongevallen plaatsvinden heeft de gemeente Utrecht een lijst opgesteld van deze zogenaamde 'Black Spots'. Eén van de black spots op deze lijst is de kruising Theo Thijssenplein / Amsterdamsestraatweg. Voor deze kruising is een ontwerp van verkeersremmende maatregelen gemaakt. Dit ontwerp heeft medio 2005 vier weken ter inzage gelegen bij wijkbureau Noordwest. Er zijn destijds geen reacties op het ontwerp binnengekomen. Nadien is het ontwerp verder uitgewerkt tot een bestek en kan nu worden gerealiseerd.