Ingezonden persbericht


Utrecht, 5 september 2006

Sw/91

Herinrichting woonomgeving Dichtershof

Op maandag 11 september start de gemeente met de herinrichting van de Staringstraat. Aansluitend werkt de gemeente verder aan de Busken Huetstraat (gedeelte tussen Alberdingk Thijmstraat en Rhijnvis Feithstraat) en daarna aan de Alberdingk Thijmstraat. De werkzaamheden zullen tot ongeveer begin november duren.

Werkzaamheden

In de Staringstraat komen langs de woningzijde langsparkeervakken (de parkeerplaatsen liggen in de lengte van de weg). De Staringstraat krijgt een 'pleinachtig' karakter doordat het trottoir dezelfde hoogte krijgt als de rijweg. Aan de schoolzijde van de Staringstraat maakt de gemeente een zogenaamde "Kiss & Ride"-strook. Hier hebben auto's de mogelijkheid om passagiers in- en uit te laten stappen. Parkeren is hier niet toegestaan. In de nieuwe situatie zal de rijrichting in de Staringstraat van de Busken Huetstraat naar de Bosboom Toussainstraat zijn (eenrichtingsverkeer). Tijdens de werkzaamheden is de Staringstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden duren circa vier weken. Omwonenden worden verzocht vanaf maandag 11 september om 07.00 uur niet meer in de Staringstraat te parkeren.

Aansluitend op de werkzaamheden in de Staringstraat werkt de aannemer aan de Busken Huetstraat (gedeelte van de Alberdink Thijmstraat richting de Rhijnvis Feithstraat). Hier worden dwarsparkeer-plaatsen (haaks op de weg) gemaakt aan de schoolzijde. Hierdoor wordt de rijstrook iets smaller. Op de kruising met de Staringstraat komt een drempel. Aan de andere zijde van de Busken Huetstraat worden langsparkeerplaatsen gemaakt. Dit deel van de Busken Huetstraat blijft in de nieuwe situatie beschikbaar voor verkeer in twee richtingen. De werkzaamheden duren tot circa half oktober.

Na de werkzaamheden in de Staringstraat en de Busken Huetstraat start de herinrichting van de Alberdingk Thijmstraat. De Alberdingk Thijmstraat is nu nog de bouwweg over het bouwterrein. Hier worden aan beide zijden langsparkeerplaatsen gerealiseerd. Ook de definitieve ontsluiting van de parkeergarage onder het appartementencomplex wordt gereed gemaakt. In de nieuwe situatie geldt in de Alberdingk Thijmstraat eenrichtingverkeer van de Bosboom Toussainstraat naar de Busken Huetstraat. De uitvoering start medio oktober en duurt tot begin november.

Na de herinrichting van de Staringstraat, een gedeelte van de Busken Huetstraat en de Alberdink Thijmstraat gaat de gemeente verder met de herinrichting van de Bosboom Toussaintstraat en het eerste gedeelte van de Busken Huetstraat.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden zijn de straten waarin wordt gewerkt afgesloten voor doorgaand verkeer. Parkeren kan elders in de omringende straten. Hierdoor zal de parkeerdruk in de buurt tijdelijk toenemen.