Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Lancering technostartersfonds zuid-nederland

Op maandag 11 september 2006 wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Centrum Kunstlicht in de Kunst aan de Emmasingel 31 in Eindhoven het nieuwe investeringsfonds Technostartersfonds Zuid-Nederland B.V. (Technostars) gelanceerd. Voor hightech starters in Zuid Nederland komt hiermee een investeringsbudget van 8 miljoen euro beschikbaar, waaraan het Ministerie van Economische Zaken (TechoPartner) de helft heeft bijgedragen. Pers is vanaf 15.45 uur van harte welkom.

Door middel van de ondertekening van een Aandeelhoudersovereenkomst wordt het officiële startschot gegeven. De aandeelhouders zijn BOM, Rabobank, Fortis Bank, LIOF, REDE, de TU Eindhoven, Simac en het Zeeuws Participatiefonds. Daarnaast heeft de provincie Noord-Brabant ¤ 500.000 bijgedragen aan dit fonds. TechnoStars heeft hierdoor ¤ 8 miljoen beschikbaar om tot 2011 in 20 technostarters te investeren.

Programma:

15.45 - 16.15 ontvangst

16.15 - 16.30 welkomstwoord

16.30 - 16.45 ondertekening Aandeelhoudersovereenkomst

16.45 - 17.15 rondleiding en: champagne!

17.15 - 18.00 informele borrel en sluiting

Naast de betrokken partners zullen vertegenwoordigers van TechnoPartner en de provincie Noord-Brabant aanwezig zijn.

TechnoStars helpt innovatieve, jonge ondernemingen die zich toeleggen op het ontwikkelen en distribueren van nieuwe producten. TechnoStars gaat de ondernemende en sterke initiatieven in de volgende fase van hun bedrijf financieren en begeleiden.

In TechnoStars nemen zowel banken en particuliere beleggers als regionale ontwikkelingsmaatschappijen en kennisinstellingen deel.

Tijdens de uitreiking van de TechnoPartner certificaten door Staatssecretaris Karien van Gennip uitte zij haar lof over dit initiatief. Van Gennip: 'Ik ben blij dat er investeerders zijn die dergelijke fondsen willen opzetten. Dat is een zege voor technostarters'.

Gedeputeerde van Noord-Brabant O. Hoes deelt haar mening: "Het stimuleren van innovatie ondernemers past prima in het provinciale beleid. Juist in het MKB is een slag te slaan. Met dit fonds laten we zien dat elke ondernemer ertoe doet".

Voor Noord-Brabant betekent dit fonds een consolidatie van de samenwerking met andere startersinitiatieven zoals Incubator3+ en Starterslift, initiatieven die reeds enige jaren succesvol zijn. TechnoStars biedt deze starters de mogelijkheid om hun bedrijf te laten groeien.

TechnoStars wordt per 1 oktober aanstaande operationeel en richt zich vooral op starters in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Het fonds opereert voornamelijk in de innovatieve maakindustrie (met name automotive en embedded software), life sciences, ICT, en/of combinaties hiervan.

Neem voor meer informatie contact op met Rob Verbakel directeur Technostartersfonds Zuid-Nederland B.V.
Horsten 1, MMP 0.10
5612 AX EINDHOVEN
Telefoon: 040-2372194
E-mail: rverbakel@bom.nl of info@technostars.nl
Website: www.technostars.nl

P.S. Indien u aanwezig wilt zijn bij deze bijeenkomst, gaarne vooraf melden bij Rob Verbakel.

Bezoek ook de vernieuwde website van de NV BOM: www.bom.nl