Gemeente Lisse

Kinderen Boeierhof krijgen verrassing als dank voor initiatief

Met een handtekeningenactie hebben kinderen van het Boeierhof en andere omwonenden op leuke wijze initiatief genomen tot het verbeteren van het speelterrein. Daarmee hebben zij de gemeente overtuigd van de behoefte aan een tafeltennistafel. Als dank voor hun inzet, krijgen tien kinderen maandag 11 september om 17.00 uur een toepasselijke verrassing uit handen van wethouder Jan Kippers. Dat gebeurt natuurlijk bij de nieuwe tafeltennistafel op het speelterrein Boeierhof.
Afgelopen juni liet de gemeente de omwonenden van het Boeierhof weten dat er een speelhuisje zou worden geplaatst op het speelterrein. Bijna onmiddellijk kwam er een handtekeningenactie op gang. De kinderen wilden eigenlijk liever een tafeltennistafel en zamelden hier handtekeningen voor in. De gemeente was onder de indruk van deze volwassen actie en wilde daarom wel bekijken of hun wens kon worden ingewilligd. Die mogelijkheid was er inderdaad en de tafel is inmiddels geplaatst. Het bedrijf dat de tafel heeft geplaatst, heeft voor tien kinderen een toepasselijk cadeautje beschikbaar gesteld.

De gemeente heeft ook het geplande speelhuisje geplaatst. Hiermee is het namelijk onmogelijk geworden om op die plek te voetballen. Het voetballen gaf veel klachten van omwonenden en bovendien is het speelterrein er niet voor bedoeld. Aan de Randmeerstraat ligt een speciaal voetbalterrein.