Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan

Kompasstraat

Vanaf maandag 11 september 2006 start de gemeente met asfalteringswerkzaamheden aan de Kompasstraat. Hierbij wordt de weg ook opgehoogd. Het gaat om het deel tussen het kruispunt met de Admiraal Helfrichweg tot de kruising met de Sextantstraat. De werkzaamheden duren ongeveer vijf weken. De eerste drie weken wordt de verharding tussen het asfalt en de erfgrens opgebroken, opgehoogd en opnieuw aangelegd. De laatste twee weken wordt het asfalt opgebroken, de fundering van de weg opgehoogd en wordt nieuw asfalt aangebracht.

Tijdens de uitvoering zullen de bedrijven zo goed mogelijk bereikbaar blijven, zodat de overlast beperkt blijft.

Oosterlengte

Vanaf maandag 11 september 2006 wordt de Oosterlengte tussen de Abram van Rijckevorselweg en de Noorderbreedte opgehoogd en geasfalteerd. Dit duurt ongeveer twee weken. In de eerste week wordt de bestrating langs de weg opgebroken, opgehoogd en opnieuw aangelegd. Hierbij komen ook de inritten naar de Wormerhoek en de parkeerhaven bij het informatiebord aan bod. Tijdens de tweede week wordt s avonds en s nachts het asfalt weggefreesd en opnieuw aangebracht. Dit staat gepland op dinsdag 19 september van 21.00 uur tot woensdagmorgen 6.00 uur en op woensdag 20 september van 21.00 uur tot donderdagmorgen 6.00 uur.

Tijdens de werkzaamheden blijven de bedrijven aan de Wormerhoek overdag bereikbaar. Alleen tijdens het frezen en asfalteren in de avond en nacht zijn de Wormerhoek en het benzinestation aan de Oosterlengte niet bereikbaar. Dan wordt het autoverkeer omgeleid via de Abram van Rijckevorselweg, Couwenhoekseweg, De Linie, Westerlengte en Noorderbreedte. Het fiets- en voetgangersverkeer kan min of meer normaal doorgaan.

Vuykpark 2^e fase

In de week van 4 september start de aanleg van de tweede fase van het Vuykpark. De parkeervakken langs de Dorpsstraat worden vanaf maandag 11 september 2006 opgebroken en opnieuw aangelegd. Alle parkeervakken worden haaks op de rijrichting aangelegd. Gelijktijdig leggen de nutsbedrijven de aansluitingen voor de in aanbouw zijnde horecagelegenheid. Deze werkzaamheden nemen ongeveer vijf weken in beslag. Tijdens de werkzaamheden kan het moeilijker zijn om ter plaatse een parkeerplaats te vinden. Vanaf november wordt verder gewerkt aan de aanleg van het park. In het voorjaar van 2007 zal het Vuykpark klaar zijn.

Vragen of opmerkingen

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden dan kunt u bellen met het Informatiecentrum, telefoonnummer 010-2848484.