Universiteit Maastricht

6 september 2006
Rouvoet (CU) in Maastricht in debat met Mols (UM) Voorbeeld stelling: Wetenschap is gebasseerd op feiten, religie of geloof

Religie moet de wetenschap niet beperken: stamcelonderzoek is noodzakelijk om bepaalde ziekte te behandelen en dient niet tegengehouden te worden door een religieuze politieke minderheid Dat is een van de stellingen die André Rouvoet, fractievoorzitter van de ChristenUnie, met Gerard Mols, rector magnificus van de UM, zal bediscussiëren op maandag 11 september in Maastricht. Het debat wordt georganiseerd door de Maastrichtse Studentenvereniging Navigators en is openbaar toegankelijk.

Navigators is een christelijke gezelligheidsvereniging die zich openstelt voor leden en niet-leden. De georganiseerde activiteiten zijn vergelijkbaar met die van andere studentenverenigingen, alleen hebben ze een christelijke signatuur. Het debat wordt geleid door prof. dr. Onno van Schayck van de UM en begint om 20.00 uur in de Aula van het UM-bestuursgebouw aan de Minderbroedersberg. De zaal gaat open om 19.30 uur en de toegang is gratis.

De ChristenUnie wil bij de komende provinciale verkiezingen in Limburg voor het eerst mee gaan doen en ziet het debat als een mogelijkheid om zich in de provincie bekend te maken. De Navigators willen behalve het stimuleren van discussie zich meer bekend maken aan Maastrichtse studenten en anderen. Lisca de Ruijter, de huidige Praeses van de Navigators hoopt dat scherp geformuleerde stellingen als Jarenlange bezuinigingen op hoger onderwijs laten zien dat hoger onderwijs geen prioriteit heeft voor de politiek en Wetenschap is gebaseerd op feiten, religie op geloof. Daarom gaan wetenschap en geloof nooit samen de discussie goed op gang zal brengen. Ook de stelling Politiek, wetenschap en religie hebben overeenkomstig dat ze niet kunnen functioneren zonder integriteit. Omdat er weinig integere voormannen of vrouwen zijn hebben de meeste mensen het vertrouwen in alle drie opgegeven zal waarschijnlijk de tongen wel losmaken.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Lisca de Ruijter, praeses van MSV Navigators, tel. 06-52084702 De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/ Zie ook het Research Magazine voor meer interessant onderzoek aan de UM: http://www.unimaas.nl/researchmagazine

Universiteit Maastricht 30 years of international quality Maastricht University is a Dutch university with a strong European and international outlook. Cherishing and stimulating talented people and creating opportunities for innovative education and research relevant to societys needs are core values of Maastricht University.