Gemeente Bussum

Nieuwstraat aantal weken afgesloten

Op maandag 11 september a.s. wordt vanaf 7.00 uur de Nieuwstraat afgesloten voor doorgaand rijverkeer voor het vervangen van het asfalt en herstelwerkzaamheden aan trottoirs, fietspaden en parkeerstroken.

De afgelopen jaren is de Nieuwstraat (vanaf de Huizerweg tot aan de Prinsenstraat) al op diverse plaatsen gerepareerd om de levensduur van de weg te verlengen. Ook het zware bouwverkeer van de uitgevoerde nieuwbouw aan de Van Oeverengronden heeft niet veel goeds aan de rijbaan gedaan. Na een weginspectie, die begin van dit jaar is uitgevoerd, is gebleken dat de Nieuwstraat aan een nieuwe asfalt constructie toe is. De huidige deklaag voldoet niet meer aan de eisen en vertoont ernstige vormen van spoorvorming, craquelé, scheurvorming en gaten.

Om deze reden en om de veiligheid van de weggebruiker te kunnen blijven garanderen, wordt het asfalt dit jaar nog vervangen. Tevens wordt het trottoir en fietspad aan de oostzijde van de rijbaan opgeknapt. Verder is het voornemen om de bestaande middengeleider ter hoogte van de Sint Janslaan en de bestaande verharding in de parkeerplaatsen te vernieuwen. De totale inrichting van de weg blijft ongewijzigd.

In totaal wordt er voor de werkzaamheden 3,5 week gerekend, mits de weersomstandigheden dit toelaten. De planning is om de Nieuwstraat dinsdag 3 oktober weer open te stellen voor verkeer.

De omleidingroute zal via de Kerkstraat / Brinklaan / Ceintuurbaan en de Prinsenstraat komen te liggen.

Voor eventuele vragen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de afdeling Wijkbeheer, de heer B. Heerschop, te bereiken op telefoonnummer (035) 692 88 36.